15 υπερτροφές που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας

Φρέντι, ο μεγαλύτερος σκύλος στον κόσμο, με ύψος 2,13 μ. -Εχει μασουλήσει 23 καναπέδες! [εικόνες]
19/12/2016
Ανήκετε στους απαιτητικούς που θέλουν και βουνό και θάλασσα; – 5 υπέροχοι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ προορισμοί που τα συνδυάζουν όλα! (ΦΩΤΟ)
19/12/2016
Όλα

15 υπερτροφές που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας

Όλα τα τρόφιμα περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ωφελούν το καθένα σε διαφορετικό τομέα. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες τροφές που είναι πλούσιες σε ουσίες και στοιχεία πολύ σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και γι’ αυτό αποκαλούνται και «υπερτροφές». Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 15 από αυτές τις τροφές οι οποίες είναι συνηθισμένες και αξίζουν οπωσδήποτε να βρίσκονται στη διατροφή σας.

Δείτε επίσης: 10 υπερτροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό των παιδιών

15 υπερτροφές που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας

1. Ελαιόλαδο

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/ypertrofes-axizei-entaxete-diatrofi/

Το ελαιόλαδο, το οποίο λαμβάνεται με συμπίεση των καρπών της ελιάς, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, μπορεί να θεραπεύσει έναν μεγάλο αριθμό σοβαρών παθήσεων συμπεριλαμβανομένων των ψυχικών ασθενειών.

2. Μπρόκολο

Tο μπρόκολο είναι ένα λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.

3. Σπανάκι

Το σπανάκι, αποτελεί πράγματι μια σούπερ τροφή, που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε. Οι θαυματουργές ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

4. Κουνουπίδι

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/ypertrofes-axizei-entaxete-diatrofi/

Το περισσότερο ασβέστιο του κουνουπιδιού βρίσκεται στα πράσινα φύλλα του. Οι πιο πολλοί τα πετάνε, ενώ είναι γευστικά όταν βράσουν μαζί με το υπόλοιπο κουνουπίδι ή αν προστεθούν ψιλοκομμένα στις σαλάτες.

5. Πιπερόριζα (τζίντζερ)

Το τζίντζερ περιέχει δεκάδες από τις πιο ισχυρές φυσικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες, όπως η τζιντζερόλη. Η ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή είναι σημαντική, αφού η φλεγμονή είναι η αιτία για πολλές χρόνιες παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο πόνος και οι καρδιοπάθειες.

6. Τσάι

Το τσάι αποτελεί ένα σημαντικότατο μέρος μιας υγιεινής διατροφής αφού ενισχύει την υγεία του οργανισμού λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει.

7. Μπανάνα

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/ypertrofes-axizei-entaxete-diatrofi/

Η μπανάνα περιέχει τρία βασικά σάκχαρα -σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη- καθώς και ίνες. Έτσι, χαρίζει άμεσα και για αρκετή ώρα μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

8. Ρόδι

Πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες, μειώνει τις ρυτίδες, επιταχύνει την καύση λίπους και «κόβει» την όρεξη και τις λιγούρες.

9. Μήλα

Αυτή η συνήθως υποτιμημένη υπερτροφή προστατεύει τον οργανισμό από το πυρηνικό νέφος, καταστρέφει ένα ευρύ φάσμα καρκίνων και διατηρεί τις αρτηρίες καθαρές – για να αναφέρουμε μόνο λίγους και επιβεβαιωμένους πειραματικά τρόπους με τους οποίους το μήλο ξυπνά τον εσωτερικό μας γιατρό.

10. Μύρτιλλα

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/ypertrofes-axizei-entaxete-diatrofi/

Τα μύρτιλλα, εκτός των άλλων ιδιοτήτων που περιέχουν, βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης στα παιδιά.

11. Αμύγδαλα

Μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών -μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει την ίδια ποσότητα πολυφαινολών με το πράσινο τσάι.

12. Μαύρη σοκολάτα

Τα φλαβονοειδή που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, συντελούν στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για εμφάνιση παθήσεων όπως το εγκεφαλικό και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

13. Κινόα

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/ypertrofes-axizei-entaxete-diatrofi/

Η κινόα είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, κάτι που σημαίνει ότι περιέχει και τα 9 βασικά αμινοξέα.

14. Στρείδια

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, κάλιο, ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο και όχι μόνο. Αυξάνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και προστατεύουν από παθήσεις όπως ο καρκίνος του προστάτη.

15. Αυγά

Τα αυγά είναι νόστιμα, θρεπτικά και αποτελούν κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, είτε τα απολαμβάνετε τηγανητά, ομελέτα, ποσέ ή βραστά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, ανήκουν στην ίδια κατηγορία με το κρέας και περιέχουν πολλά από τα ίδια θρεπτικά συστατικά που έχει και το κρέας.

15 υπερτροφές που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.