”Τhe Tiki” Ένα δροσερό καλοκαιρινό cocktail (του Τάσου Γιέχου)

Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του Ν. Κουρκούλη γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην πόλη της Καβάλας
02/08/2017
Λαμία: Οι γονείς του μωρού με τα ναρκωτικά στα Δικαστήρια – ΒΙΝΤΕΟ
03/08/2017
Όλα

Του Τάσου Γιέχου

World Class Finalist – Mixologist

 

The Tiki

 

Καλοκαιρινό Coctail

THE TIKI

 

ΥΛΙΚΑ:

Ποτήρι TIKI

60 ml SANTIAGO DE CUBA ANEJO RON

20 ml LICOR 43  

10 ml ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

10 ml ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

25 ml ΠΟΥΡΕ PASSION FRUIT  

30 ml XYMO LIME   

1 dash CHOCOLATE BITTER  

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ, ΜΙΣΟ ΦΡΕΣΚΟ PASSION FRUIT

____________________________________________________________________________

Τα cocktails που χαρακτηρίζουν το καλοκαίρι, τη διάθεση, το μυστηριώδες εξωτικό ταξίδι που ονειρευόμαστε είναι αναμφισβήτητα τα «tiki cocktails», τα cocktails με πηγή έμπνευσης την Πολυνησιακή κουλτούρα.

Η ιδιαίτερη αυτή κατηγορία cocktails ξεκίνησε από την Αμερική και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας μερικά από τα πιο γνωστά εξωτικά cocktails με βάση το ρούμι. Τα «tiki» ταιριάζουν με το καλοκαίρι. Γύρω στο 1934 στις Η.Π.Α., ο Ernest Raymond Beaumont από τη Λουϊζιάνα, ένας πρώην bootlegger (έτσι έλεγαν αυτούς που μετέφεραν παράνομα αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης 1920-1933) επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του στον Νότιο Ειρηνικό, άνοιξε ένα μικρό bar restaurant στο Beverly Hills, το «Don the Beatchcomber». Εκεί, σε μια τρύπα περίπου 25 θέσεων μετέφερε τις εικόνες και τις γεύσεις του από τα ταξίδια στον Ειρηνικό και ήταν αυτός που δημιούργησε την «tiki» κουλτούρα. Σκοπός του ήταν να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εξωτική εμπειρία στον πελάτη, από τη διακόσμηση, τη μουσική και το φαγητό, μέχρι τα cocktails με βάση το ρούμι και τα φρούτα. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν αυτά τα διαφορετικά cocktails και να ταξιδέψουν με τα αρώματα και τις γεύσεις. Από το μαγαζί πέρασαν οι περισσότεροι αστέρες του Hollywood, ο Sinatra είχε το δικό του τραπέζι και πολλοί άλλοι διάσημοι είχαν τα δικά τους ονομαστικά chopsticks… Γρήγορα τον μιμήθηκαν πολλοί, και τα «tiki» έγιναν η νέα τάση στην Αμερική και αργότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χρυσή Κατσαμακίδου
Χρυσή Κατσαμακίδου
Η Χρυσή Κατσαμακίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της (Τομέας πληροφορικής-Δικτύων Η/Υ με ειδικότητα Υποστήριξης συστημάτων Υπολογιστών και στο τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης) 17 Χρόνια τώρα είναι ραδιοτηλεπτική παράγωγος σε γνωστά Μ. Μ .Ε. της ΑΜΘ. Ταυτόχρονα έχει συνεργασία με Μ. Μ. Ε. των Αθηνών και της Θεσσαλονικης και είναι καλλιτεχνική ανταποκρίτρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για γνωστό μουσικό περιοδικό με έδρα την Αθήνα. *Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων και θεμάτων που φιλοξενεί ή αναδημοσιευει. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.