Ρίο 2016: Φουλ για χρυσό ο Πετρούνιας αν ακολουθήσει το πρόγραμμα του

Ρίο 2016: Τραυματισμός-σοκ στην άρση βαρών (Βίντεο)
11/08/2016
Συναγερμός για εξαφάνιση ανηλίκου στα Βριλήσσια
12/08/2016
Όλα

Απομόνωση και απόλυτη προσήλωση στην προπόνηση. Αυτήν που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο ανεκπλήρωτο μέχρι τώρα- όνειρο: το Ολυμπιακό μετάλλιο! Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει κρεμάσει στο στήθος του ευρωπαϊκά, παγκόσμια μετάλλια, του λείπει το Ολυμπιακό και προσδοκά να το πετύχει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Ρίο, στον τελικό στους κρίκους, στην παρθενική παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί του έχει όλη την Ελλάδα, πρώτα απ? όλους, όμως, την ελληνική αποστολή που βρίσκεται στη Βραζιλία, τους δικούς του κοντινούς ανθρώπους, τη μητέρα του, Σοφία, που είναι δίπλα του και αποτέλεσε την τελευταία του επίσκεψη την Τετάρτη (10/8), στο ξενοδοχείο που διαμένει, πριν? κατεβάσει ο ίδιος τα στόρια και αφοσιωθεί στη δουλειά για το στόχο του. Για τις τελευταίες? πινελιές στην προετοιμασία του, τις σκέψεις και την προσπάθεια αποφόρτισής του, μίλησε, από το Ρίο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και στο Πρακτορείο 104,9, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

«Είμαστε σε καλό επίπεδο προετοιμασίας πριν τον τελικό. Στην πρώτη φάση, στον προκριματικό, έδειξε ο Λευτέρης τη σταθερότητά του. Ο τελικός, ωστόσο, είναι τελικός, τα πάντα παίζονται! Το ότι κάποιος εμφανίζεται ως φαβορί, δεν πάει να πει ότι δεν είναι ένας αγώνας, ο οποίος μπορεί να έχει και τα απρόοπτά του. Τόσα χρόνια στον αθλητισμό, εξάλλου, αυτό μας έχει γίνει βίωμα! Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε μετάλλιο, όσο πιο ψηλά φτάσουμε, τόσο καλύτερα θα είναι για μας και τη χώρα μας!», ανέφερε αρχικά.

Πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης, λέγοντας: «Γνωρίζει ο Λευτέρης, ότι είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι η πρώτη του φορά, όμως, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την αποφόρτισή του και τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για να μπορέσει να αγωνιστεί.

Είμαστε όλοι μια ομάδα, από τον πρόεδρο, τον προπονητή, το γιατρό, τον αθλητή, που μένουμε σε ένα διαμέρισμα στο χωριό. Η προετοιμασία είναι ανάλογη, με ό,τι γίνεται όταν έχουμε να κάνουμε με έναν αγώνα προπόνησης. Καταλαβαίνουμε, βέβαια, πως είναι λίγο διαφορετικό το δεδομένο, από τη στιγμή που μιλάμε για Ολυμπιακούς αγώνες. Μέχρι τελευταία στιγμή πιστεύουμε πως θα τον έχουμε κατάλληλα προετοιμασμένο, για να δεχτεί την πίεση που θα αντιμετωπίσει».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες προπόνησης, με βάσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη των αγώνων σε διάφορες αποστολές, εξήγησε: «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, το γυμναστήριό μας είναι μια χαρά, οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές, δεν έχουμε πρόβλημα με τα όργανα και οι συνθήκες διαβίωσης στο χωριό, από τη στιγμή που είναι οικογενειακές, είναι μια χαρά. Υπάρχουν μικροπροβλήματα, χωρίς να χρειάζεται να γίνει λόγος αναφοράς για αυτά».

«Θα χαρούμε και θα αξιοποιήσουμε οτιδήποτε πετύχουμε»

Εστιάζοντας στον τελικό, ο Θανάσης Βασιλειάδης, τόνισε: «Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι το πρόγραμμά μας και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Όλα είναι στα δικά μας χέρια και πόδια! Θέλουμε μια καλή εκτέλεση και μια καλή προσγείωση. Οι πέντε πρώτοι αθλητές του τελικού μπορούν να «χτυπήσουν» το μετάλλιο στα ίσια. Αν ο Λευτέρης κάνει το πρόγραμμά του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! Το πόσο ψηλά θα είναι, αν θα φτάσει στο μετάλλιο, δεν μπορώ να το πω, γιατί όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες! Στους Ολυμπιακούς, από εκεί και πέρα, δεν καταργούμε τίποτα, ούτε την επίδοση. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οτιδήποτε πετύχουμε. Θα χαρούμε και θα αξιοποιήσουμε ό,τι και αν είναι αυτό!. Δε σκεφτόμαστε μόνο ότι το χρυσό μετάλλιο είναι κάτι και τα άλλα δεν είναι τίποτα. Καλλιεργήσαμε, βέβαια, προσδοκίες, όλοι περιμένουν από εμάς το καλύτερο και θα αγωνιστούμε φυσικά για αυτό!».

Κατέληξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αναφέροντας: «Είναι σημαντικό το να έχει ο Λευτέρης, όπως και όλοι οι αθλητές, δικούς του ανθρώπους κοντά. Χθες (σ.σ. προχθές) πήγαμε είδαμε τη μητέρα του που μένει σε ξενοδοχείο εδώ. Ηταν η τελευταία επίσκεψη που έκανε πριν τον αγώνα. Τώρα ηρεμούμε, σβήνουν τα? φώτα, τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον τελικό! Μπαίνουμε στη? χοάνη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο! Μετράει, πλέον, μόνο η προπόνηση, η δουλειά και η ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή, για να μπορέσει να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλουμε!».

http://www.topontiki.gr/article/181361/rio-2016-foyl-gia-hryso-o-petroynias-akoloythisei-programma-toy

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.