Εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΛΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη Πέγκυ Ζήνα: Ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή…
25/07/2019
Mikolas Josef – ‘Acapella’ – Νέο Τραγούδι
26/07/2019
Όλα

Πολιτιστικός Τουρισμός «Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου» στο Aphrodite Beach Resort στη Μύκονο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικού Τουρισμού του γνωστού ξενοδοχείου Aphrodite Beach Resort στην παραλία του Καλαφάτη στη Μύκονο, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου η έκθεση «Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου». Τα έργα 31 εικαστικών καλλιτεχνών παρουσιάζονται στην VENUS GALLERY, τον εντυπωσιακό χώρο Τέχνης που δημιούργησε και διαχειρίζεται για λογαριασμό του ξενοδοχείου ο φορέας Πολιτιστικού Τουρισμού RESTART.

Το ενδιαφέρον πρότζεκτ, είναι η τρίτη έκθεση της φετινής σαιζόν για τη δυναμική γκαλερί που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών του κοσμοπολίτικου νησιού. Οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου αποτέλεσαν την έμπνευση για τους δημιουργούς οι οποίοι φιλοτέχνησαν τα έργα της έκθεσης.

Με τη γραφή της επηρέασε ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού ρεπερτορίου και δημιούργησε τα ψυχικά ερεθίσματα για πολλές γενεές ανθρώπων εδώ και 40 χρόνια που καταθέτει την πνευματική της παραγωγή.

Η στιχουργός σημειώνει:

«Με μαγνήτιζαν από παιδί όλα εκείνα που “μιλούσαν” από μόνα τους. Όλα όσα γεννιούνται για να εκπέμπουν στη σιωπή. Ο μέσα κόσμος κι ο έξω κόσμος  σε μια συνεχή  ερωτική σχέση. Μου μιλούσαν χωρίς λόγια  και μ ‘έκαναν να γυρεύω λόγια  για να τα νοιώσω πιο βαθιά ή ίσως για να τα κάνω πιο δικά μου. Σκάλες, παράθυρα ανοιχτά, σφουγγαρισμένα μόλις  πατώματα, μαξιλάρια που τα χτυπούσε αιφνίδια  του ήλιου το φως, χειρονομίες και βλέμματα απρόσμενα. Γέμισε το είναι μου εικόνες. Εκείνες γέννησαν λόγια ,τα λόγια έγιναν τραγούδια. Τώρα εκείνα τα τραγούδια γέννησαν ζωγραφιές για μια έκθεση τριγυρισμένη από τη θάλασσα που δεν παύει  κι εκείνη να κινείται.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ζωγράφους που φιλοτέχνησαν  αυτούς τους πίνακες με αφορμή τα λόγια κάποιων στίχων μου. Κι εσάς που θα ρίξετε μια ματιά στους κόσμους που αναδύθηκαν απ’τη συνάντηση αυτών των δυο τεχνών».
Λίνα Νικολακοπούλου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που επιμελείται η Restart και η Κέλλυ Αθανασιάδου,την ίδια ημέρα , εγκαινιάστηκε το Blue Fusion Art Restaurant. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο project που συνδυάζει μια fusion γαστρονομική εμπειρία μέσα σε ένα περιβάλλον υπαίθριας γλυπτικής.
Στο Blue Fusion Art Restaurant, Τέχνη και δημιουργική μαγειρική προβάλλουν τη σύγχρονη Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα. Το Blue Fusion Art Restaurant είναι ακριβώς αυτό που φανερώνει το όνομα του. Κάτι μοναδικό στη Μύκονο.  Μια εντυπωσιακή έκθεση γλυπτών μεγάλων διαστάσεων, προϊδεάζει τον επισκέπτη για το εννοιολογικό πλαίσιο της γαστρονομικής εμπειρίας που θα ακολουθήσει. O Chef Μίλτος Καρούμπας μαζί με τον συνεργάτη του Executive chef Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, επιμελείται του Fusion μενού αξιοποιώντας και τοπικά προϊόντα στα πιάτα του. Τα πιάτα εντυπωσιάζουν με χαρακτηριστικούς συνδυασμούς Ιαπωνικών γεύσεων με άρωμα Μεσογείου.

Οι επισκέπτες του Aphrodite Beach Resort περιηγήθηκαν στα έργα των εικαστικών στο χώρο της γκαλερί του ξενοδοχείου και στη συνέχεια δοκίμασαν τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα δροσερά κοκτέιλ ανάμεσα στα μεγάλης κλίμακας γλυπτά στον κήπο του εστιατορίου Blue. Ο διαγωνισμός γλυπτικής, με την ψηφοφορία του κοινού για το αγαπημένο του έργο ξεκίνησε επίσημα, βάζοντας τους θεατές σε άμεση διάδραση με τα έργα. Το διαγωνιστικό κομμάτι φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης ώστε το εστιατόριο να φιλοξενήσει στο μέλλον γλυπτικές εγκαταστάσεις από διεθνείς καλλιτέχνες.

Στον «Κήπο των Γλυπτών» συμμετέχουν με έργα τους οι γλύπτες:

HelenMudie Ioannidou // Σπύρος Κοντούλης // Γιάννης Κουλουρίδης // Γιώργος Μπαρδάκας

Στην έκθεση «Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου» συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Αγγελική Κώσταλου // Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης // Αγγέλα Ευθυμιάδη // Αγγελική Μπόμπορη // Έφη Μωραΐτη // Ελένη Μαραθού // Εύα Παρσωτάκη // Εβίτα Κανέλλου // Φανή Γαβαλά // Γιώργος Ζερβάκης // Γεωργία Τρούλη // Χαρά Ματζουρανάκη // Ιάκωβος Φιλίππου // Κατερίνα Δεληγιάννη // Κατερίνα Χατζή // Κατερίνα Μαυρολέων // Κωνσταντία Μακρή // Κωνσταντίνος Ραμμίδης // Μανταλένα Τάνη // Μαίρη Αρνή // Μαρία Διακοδημητρίου // Μαίρη Στεφάνου // Νίκη Μπίγαλη // Νίκη Μιχαηλίδου // Παλίντα Γεωργουλάκου // Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης // Πόπη Παλατιανού // Ρούλα Βασιλάκη // Ρούλη Μπούα // Σοφία Ελένα // Σοφία Πρέκα

Concept: Δημήτρης Λαζάρου

Η  Restart, – ο μόνος κεντρικός συντονιστικός φορέας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, προβάλλει τις δουλειές των Ελλήνων καλλιτεχνών αξιοποιώντας τα πολυτελή καταλύματα των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών, αποτελώντας αξιόπιστο εργαλείο Πολιτιστικής διαχείρισης.

http://restartplatform.com/
https://www.facebook.com/restartcontemporary/

.

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.