Εκθεση Φωτογραφίας – Επαρχίες Στο Βορρά

Πρωινός Φραπές… με την Τάμτα!
21/10/2023
Ηλίας Βρεττός: Για δεύτερη χρονιά στο «Mezzo Athens Party Stage»
22/10/2023
Όλα

Εκθεση Φωτογραφίας – Επαρχίες Στο Βορρά

Με πολύ χαρά τo Φεστιβάλ Γνάφαλα σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο τελευταίο μέρος των επιτυχημένων εκδηλώσεων μας για το 2023. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου εγκαινιάζουμε την φωτογραφική έκθεση «Επαρχίες- στο Βορρά» (The Provinces @North). Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι από την βόρεια Ελλάδα , Σώτη Τυρολόγου, Θεοδόσης Γιαννακίδης, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Νίκος Ζωάκης, Ηλίας Κουμουλίδης σε ένα διάλογο μεταξύ τους, εκθέτοντας ο καθένας την δική του προσέγγιση στην έννοια της επαρχίας.
Η ομάδα – διαδικτυακή πλατφόρμα The Provinces τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει δουλειές φωτογράφων που αναδεικνύουν πτυχές του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ελληνικής περιφέρειας επιχειρώντας να διερευνήσει νέες σημάνσεις της έννοιας «επαρχία».
Με αφορμή τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ “Γνάφαλα” γύρω από την μετακίνηση των πληθυσμών, το μεταναστευτικό και προσφυγικό, τα σύνορα και ειδικά τον Έβρο ως πέρασμα (όχι μόνο ανθρώπων) η ομάδα The Provinces παρουσιάζει δουλειές, οι οποίες αναδεικνύουν όψεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τι είναι επαρχία, ποιο είναι το κέντρο και τι είναι η περιφέρεια και τέλος ποιους ανθρώπους αφορά ή θα έπρεπε να αφορά όλο αυτό;
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σκοπό να υπάρξει συζήτηση και αναστοχασμός γύρω από το θέμα της επαρχίας. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και κάθε κοινωνική ομάδα.
Εκθεση Φωτογραφίας - Επαρχίες Στο Βορρά

Εκθεση Φωτογραφίας – Επαρχίες Στο Βορρά

—Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 19:30 Εγκαίνια έκθεσης και συζήτηση με τους φωτογράφους της έκθεσης.
—Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 10:30 : Φωτογραφικό εργαστήρι «Φωτοβόλτα στο Σουφλί». Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από τους φωτογράφους: Νίκο Ζωάκη, Σώτη Τυρολόγου και Ηλία Κουμουλίδη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή ή κινητό.
Με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη (παλιό Γυμνάσιο) στο Σουφλί θα περπατήσουμε στα στενά του Σουφλίου με σκοπό να αναζητήσουμε ενδιαφέρουσες λήψεις ανθρώπων, κτηρίων, τοπίων. Το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρώσουμε θα το παρουσιάσουμε και θα το συζητήσουμε μαζί με τους φωτογράφους της ομάδας THE PROVINCES . Τέλος Δράσης γύρω στις 13:30.
(Tips- Να κουβαλάτε μαζί σας νερό, σνακ , φωτογραφική ή το κινητό σας και φυσικά όρεξη για περπάτημα στην πόλη και πολύ αγάπη για την φωτογραφία)
Ας κοιτάξουμε τον οικείο μας τόπο με ένα άλλο μάτι! Σας περιμένουμε!
Με εκτίμηση
Μπουρουλίτη Δήμητρα & η ομάδα του THE PROVINCES
Διοργάνωση: «Γνάφαλα» Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
Υπεύθυνη εκδηλώσεων: Μπουρουλίτη Δήμητρα
Έκθεση Φωτογραφίας: «Επαρχίες στο Βορρά» της ομάδας THE PROVINCES
Επιμέλεια: Νίκος Ζωάκης (εκ μέρους της ομάδας The Provinces) και Δήμητρα Μπουρουλίτη
Χώρος: Κουκουλόσπιτο, Ελ. Βενιζέλου 60, Σουφλί
Διάρκεια έκθεσης: 21 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2023
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 11-15:00 και κατόπιν συνεννόησης ή ραντεβού στο τηλ. 6976767318 Δήμητρα Μπουρουλίτη
Εγκαίνια: 21 Οκτωβρίου 2023, 19:30
Περισσότερες πληροφορίες  πατήστε εδώ
citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.