Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ  
06/09/2022
Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο – Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη & ο Χρουσαητός Άτυς
06/09/2022
Όλα

Εικαστικά

#visulaartsport

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το φεστιβάλ «Πειραιάς ArtportΙΙ» στο πλαίσιο του οποίου εγκαινιάζονται στην Πέτρινη Αποθήκη, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις. 

 Το φεστιβάλ «Πειραιάς ArtportΙΙ παρουσιάζει τον βραβευμένο εικαστικό καλλιτέχνη, κινηματογραφιστή και θεωρητικό Arthur Jafa – «Love Is The Message, The Message Is Death»  στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ σε συνεργασία με την  OUT OF THE BOX. 

Στον ίδιο χώρο  παρουσιάζεται η υπαίθρια εικαστική έκθεση «Έν  δ λιμν εορμος»  σε συνεργασία με την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. (περιμετρική  περίφραξη ΟΛΠ).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19.00

Arthur Jafa 

«Love Is The Message, The Message Is Death»

Εικαστική Έκθεση

Σε συνεργασία με την OUT OF THE BOX

Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ 

Ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής και θεωρητικός Αφροαμερικανός Arthur Jafa στο έργο του εξετάζει την ιστορία και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών. Το «Love Is The Message» είναι μια αριστοτεχνική σύγκλιση φωτογραφιών που ανιχνεύουν την αφροαμερικανική ταυτότητα μέσα από ένα ευρύ φάσμα εικονογραφίας, πλαισιωμένο από το «Ultralight Beam», ένα χιπ-χοπ τραγούδι του Kanye West, εμπνευσμένο από το ευαγγέλιο. Ενώ το «Love Is The Message» ενσαρκώνει με θλίψη την επιθυμία του καλλιτέχνη να δημιουργήσει έναν κινηματογράφο που «αναπαράγει τη δύναμη, την ομορφιά και την αλλοτρίωση της Μαύρης Μουσικής», είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι το συλλογικό πλήθος που ορίζει το «Blackness» αποτελείται από μοναδικά άτομα, πολλαπλές ταυτότητες και άπειρες διαφορές.

Επιμέλεια έκθεσης Σωζήτα Γκουντούνα

Διάρκεια έκθεσης  09.09 – 02.10.22 

Ώρες επισκέψεων 13:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Υπαίθρια εικαστική έκθεση

Έν  δ λιμν εορμος

Σε συνεργασία με την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Περιμετρική περίφραξη ΟΛΠ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και Το ΙΓ΄Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ με Διευθύντρια την Πρόεδρο του Εικαστικού Τμήματος Δρ. Ερατώ Χατζησάββα Σχολή Καλών Τεχνών, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση των φοιτητών, παρουσιάζουν μία μοναδική έκθεση στο λιμάνι που υποδέχθηκε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για μια εικαστική εγκατάσταση εμπνευσμένη από εκείνες τις πρώτες αφίξεις που έφεραν μαζί τους συναισθήματα, ιστορικές αλήθειες και κοινωνικοπολιτικές αλλαγές.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και την άφιξη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά , το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Σχολή Καλών Τεχνών δημιουργούν μία αντίστροφη πορεία της αρχικής των προσφύγων, από την Αθήνα στην Πειραιώς  με τελικό προορισμό τον Πειραιά. Το λιμάνι για τους Έλληνες που έφθασαν ήταν η αρχή,  η επανεκκίνηση,  ο φόβος, τα όνειρα. Η Πειραιώς ήταν η πορεία, η απελπισία και η ελπίδα για το μέλλον. Ο Πειραιάς και η Αθήνα ήταν για κάποιους το νέο ξεκίνημα, η νέα πατρίδα δεμένη με τις μνήμες,  τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Μικράς Ασίας. Οι φοιτητές της Καλών Τεχνών μετατρέπουν όλη την πορεία των Ελλήνων, σε ένα εικαστικό δρώμενο, σε ένα χάρτη γεμάτο από τη ζωή, τον πολιτισμό που έφεραν, τις αγωνίες, τις χαρές, τους συμβιβασμούς , την αποδοχή, το κουράγιο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:Χρίστος Αβραάμ, Έλενα Αντωνοπούλου, Ελπίδα Βουτσά, Ευγενία Γαλανοπούλου, DedoNaki, Ελένη Ζούμπα, Μαρία Κουτσόφτα, Κωνσταντίνος Λαδάς, Γιάννης Μακρίδης, Ελένη Μακροπούλου, Ειρήνη Μουράντ, Μιχάλης Μπάλλα, Ελένη Νικολάου, Μαριέττα Παπαχειμώνα, Στένια Παρασκευά, Κατερίνα Περέλλη, Μαίρη Ρουκουνάκη, Δημήτρης Ραφαήλ Σημάδης, Στράτης Σταματάκος, Ελένη Τσαγκαράκη, Ερριέττα Χαρίτση

Οργάνωση: Άγγελος Αντωνόπουλος, Κοσμήτορας Α.Σ.Κ.Τ.

Ερατώ Χατζησάββα, Πρόεδρος Τμήματος Εικαστικών Τεχνών Α.Σ.Κ.Τ. Γιώργος Καζάζης, Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.

Διάρκεια έκθεσης  09.09 – 02.10.22

Είσοδος ελεύθερη.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.