Συνέντευξη Χρύσα Κατσαρίνη: Όταν με είχαν ληστέψει στον δρόμο, η δουλειά μου βοήθησε να ξαναβγώ από το σπίτι

Το κράτος να διευκολύνει τους Δήμους να αποκτούν με ειδικό νόμο εγκαταλειμμένες καπναποθήκες και ακίνητα χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια
25/05/2016
Τι δείχνει για την προσωπικότητα η φωτογραφία προφίλ στα social media
26/05/2016
Όλα

 

Η Χρύσα Κατσαρίνη κατάγεται από την πόλη της Καβάλας, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας  του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής ‘’Ανδρέας Βουτσινάς’’

 

 

Τι είναι για εσένα το Stand Up Comedy, και πως μπήκε στην ζωή σου;

Ξεκίνησα να παρακολουθώ Stand Up Comedy όταν ήμουν στο δεύτερο έτος στη δραματική σχολή, είχα δει πρώτα το ‘’ Special’’ του Eddie Murphy και κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω, αυτό ήθελα να κάνω πάντα στη ζωή μου, δεν συγκρίνεται με τίποτα,είναι μαγική η εμπειρία να μπορείς να κάνεις τον κόσμο και να γελάει. Μόλις τελείωσα την δραματική σχολή έπαιζα σε δύο θεατρικές παραστάσεις, παράλληλα ξεκίνησα να κάνω Stand Up.

Πως σε αντιμετωπίζει ο κόσμος όταν γυρνάς και απευθύνεσαι σε αυτούς;

Αυτό είναι το θέμα με το Stan Up ότι αναπτύσσετε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση, υπάρχει προφανώς η σχέση του θεατή και του ηθοποιού παρόλα αυτά σπάει ο 4ος τοίχος και αισθάνονται, ακόμα και , οικεία μαζί σου. Όπως ας πούμε στην δική μου περίπτωση που μοιράζομαι στοιχεία του εαυτού μου, εμπειρίες που έχω στην ζωή μου, ιστορίες από την ζωή μου οπότε νοιώθουν ότι κατά κάποιο τρόπο με γνωρίζουν. Οι νέοι κωμικοί και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το υπογραμμίσουμε , δεν επιτίθενται στο κοινό ούτε θέλουν να το χλευάσουν είναι εκεί για να τους κάνουν να γελάσουν, αυτό είναι ο μόνος λόγος … δεν γυρίζουν εναντίων του θεατή.

 

Γενικότερα στην Ελλάδα αυτό που έχω παρατηρήσει παρακολουθώντας StandUp βραδιές είναι ότι πιο πολλοί είναι οι άντρες παρά οι γυναίκες που ασχολούνται με την συγκεκριμένη μορφή τέχνης. Γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό;

Ναι… αυτό είναι γεγονός, είμαστε λίγες γυναίκες που το κάνουμε αυτό επαγγελματικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να στο απαντήσω, γιατί όποια απάντηση και να σου δώσω θα είναι λάθος. Κοινωνικά λάθος…Οι γυναίκες έχουν χιούμορ και αρχίζουν να το εξελίσσουν όλο και περισσότερο. Μπαίνουν πολλά καινούρια κορίτσια στον χώρο και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

katsarini-chrysa

Στο Stand Up υπάρχουν κάποια θέματα συγκεκριμένα με τα οποία καταπιάνεστε;

Ο κάθε κωμικός έχει τα δικά του θέματα . Πλέον έχει εξελιχθεί αυτό, παλιότερα υπήρχε σαν κανόνας το να υπάρχουν γέφυρες που θα ενώνουν τα αστεία το ένα με το άλλο, δεν υπάρχει αυτό στην σύγχρονη μορφή, γιατί ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί έτσι, δηλαδή ο εγκέφαλος περνάει από την μία σκέψη στην άλλη και έτσι λειτουργούν και οι περισσότεροι κωμικοί. Κάποιοι κάνουν oneliners αστεία. Δηλαδή ολόκληρο το αστείο είναι μια πρόταση.

Με ποια θέματα σου αρέσει να ασχολείσαι;

Τα θέματα με τα οποία εγώ καταπιάνομαι είναι αυτά που απασχολούν έμενα, σχέσεις, φοβίες, ανασφάλειες, φιλίες, οικογένεια. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο είναι κάτι που με απασχολεί εμένα

 

Και κάπως έτσι δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι ξεπερνάς και αυτό που σε απασχολεί;

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι απομυθοποιείς το πρόβλημα, δηλαδή όσο το χλευάζεις, όσο το μετατρέπεις σε κάτι κωμικό σε κάτι που βγάζει γέλιο το απομυθοποιείς. Όταν, για παράδειγμα, με είχαν ληστέψει στον δρόμο στην Αθήνα δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου για δύο εβδομάδες, είχα πανικοβληθεί, άρχισα να γράφω κείμενα για αυτό τότε μπόρεσα να βγω από το σπίτι, ήταν εντυπωσιακό το πόσο με βοήθησε η δουλειά μου να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα.

 

Πλησιάζει το καλοκαίρι θα συνεχίσεις την δουλειά ή θα κάνεις και ένα μικρό διάλυμα για διακοπές;

Δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί στην περίπτωση των κωμικών λόγω του ότι λατρεύουμε την δουλειά μας όταν απέχουμε από αυτήν είναι κάτι δυσάρεστο, το καλοκαίρι μειώνονται οι παραστάσεις. Διότι θέλει κλειστό χώρο και είναι δύσκολο το καλοκαίρι να βρεις κλειστούς χώρους. Συζητάμε για κάποιες περιοδείες, τώρα από εκεί και πέρα θα ασχοληθώ με μία άλλη δουλειά παρέα με παιδάκια με τα οποία θα κάνουμε θεατρικό παιχνίδι οπότε ένας μήνας θα είναι αφιερωμένος εκεί.

 

Στην Καβάλα θα προλάβεις να έρθεις;

Βεβαίως, η Καβάλα πάντα είναι ο προορισμός μου το καλοκαίρι  (χαμογελά)

 

 

Πολύ ωραία… λοιπόν σε περιμένω και από κοντά να πούμε ακόμα περισσότερα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσή μου και θα τα πούμε σύντομα..!

 

[mom_video type=”youtube” id=”ykIRUa1MxwE” width=”100%” height=”350″]

Χρυσή Κατσαμακίδου
Χρυσή Κατσαμακίδου
Η Χρυσή Κατσαμακίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της (Τομέας πληροφορικής-Δικτύων Η/Υ με ειδικότητα Υποστήριξης συστημάτων Υπολογιστών και στο τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης) 17 Χρόνια τώρα είναι ραδιοτηλεπτική παράγωγος σε γνωστά Μ. Μ .Ε. της ΑΜΘ. Ταυτόχρονα έχει συνεργασία με Μ. Μ. Ε. των Αθηνών και της Θεσσαλονικης και είναι καλλιτεχνική ανταποκρίτρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για γνωστό μουσικό περιοδικό με έδρα την Αθήνα. *Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων και θεμάτων που φιλοξενεί ή αναδημοσιευει. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.