Οριστικό – Καθορίστηκε η ημερομηνία έναρξης Πανελλαδικών και λήξης μαθημάτων. Δείτε τις ημερομηνίες

Καζάν ντιμπί (Μικρασιάτικη συνταγή)
29/02/2016
Το βραχιολάκι του Μαρτίου – Η ιστορία και το έθιμο του «Μάρτη»!
01/03/2016
Όλα

H Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας έλαβε την οριστική απόφαση πως οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 16 Μαΐου και τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια θα σταματήσουν στις 13 Μαίου.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

alfavita.gr

Πότε θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πριν τι απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Άλλωστε το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και από την οποία αφαιρέθηκε η φράση ότι αυτές διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Επαγγελματικό Λύκειο.

Με δεδομένο ότι τα προηγούμενα χρόνια το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάζονταν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ – Ομάδα Α ήταν μια μέρα μετά από το πρώτο των υποψηφίων των ΓΕΛ μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανή ημερομηνία έναρξης ενδεχομένως να είναι η 17η Μαΐου (εκτός αν η επιτροπή αποφασίσει οι πανελλαδικές να γίνουν ταυτόχρονα για Λύκεια και ΕΠΑΛ).

Το προηγούμενο έτος το μάθημα της Ν. Γλώσσας το έδωσαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις 18 και των ΕΠΑΛ στις 19.

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ η ημερομηνία που αποφασίστηκε από την Επιτροπή, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας είναι η 16η Μαΐου.

Οι διακοπές του Πάσχα στην ουσία θα σημάνουν και το τέλος της σχολική χρονιάς σε Γυμνάσια και Λύκεια αφού τα σχολεία θα ανοίξουν στις 9 του Μάη και λίγες μέρες μετά – 11-13 Μάη – τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν για να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές.

Μετά την 25η Μαρτίου πολλοί υποψήφιοι των πανελλαδικών της Γ Λυκείου θα σταματήσουν το σχολείο προκειμένου να εντείνουν το διάβασμά τους. Πολλοί έχουν κρατήσει απουσίες για να τις πραγματοποιήσουν αυτή την περίοδο. Μια εβδομάδα ισοδυναμεί με 32 απουσίες οπότε οι τρεις εβδομάδες του Απριλίου μέχρι τις διακοπές του Πάσχα είναι 96 απουσίες λιγότερες από τις 114 δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες που μπορεί να συμπληρώσει κάποιος. Θυμίζουμε ότι για λόγους ασθένειας μπορούν να γίνουν άλλες 50 απουσίες.

xenesglosses.eu

Διαβάστε περισσότερα:

Οριστικό – Καθορίστηκε η ημερομηνία έναρξης Πανελλαδικών και λήξης μαθημάτων. Δείτε τις ημερομηνίες

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.