O Άγγελος Ανδρεάτος στηρίζει το έργο της PRAKSIS!
28/02/2016
Οριστικό – Καθορίστηκε η ημερομηνία έναρξης Πανελλαδικών και λήξης μαθημάτων. Δείτε τις ημερομηνίες
29/02/2016
Όλα

Υλικά

  • Γάλα 1 1/2 λίτρο
  • Άχνη ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας
  • Ανθόνερο 1 1/2 κουταλιά της σούπας
  • Κανέλα 2 1/2 κουταλιές του γλυκού
  • Βανίλια 2 τεμ.
  • Ρυζάλευρο 2 φλυτζάνια του τσαγιού

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει το ρυζάλευρο. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει. Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα το οποίο πρέπει να απλωθεί πολύ καλά στο ταψί , το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς  στο κάτω μέρος του φούρνου για 25-30 λεπτά για να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε τριγωνικά και το σερβίρουμε ανάποδα, δηλαδή το σκούρο χρώμα από πάνω. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλό είναι το καζάν ντιπί να καταναλωθεί την ίδια μέρα.

 

Καζάν ντιμπί (Μικρασιάτικη συνταγή)

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.