Συνελήφθησαν έπειτα απο καταδίωξη δύο διακινητές για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

MOTTET feat Ξένια Γαργάλη στο EL CONVENTO DEL ARTE
06/10/2018
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης για πρώτη φορά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου
08/10/2018
Όλα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνελήφθησαν έπειτα απο καταδίωξη δύο διακινητές για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες εντόπισε αστυνομικός ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τους ακολούθησε και συνέδραμε στη σύλληψη ενός εκ των διακινητών

Η παρατηρητικότητα αστυνομικού ευρισκόμενου εκτός υπηρεσίας και η κινητοποίηση αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 18 και 33 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα (07-10-2018) αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, εντόπισε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος Σταυρού), να είναι εμφανώς έμφορτο με μετανάστες.

Άμεσα ειδοποίησε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ακολούθησε διακριτικά το όχημα των διακινητών.

Πληρώματα περιπολικών εντόπισαν το αυτοκίνητο στο ύψος του Κόμβου Λαγκαδά, πραγματοποιώντας σήμα στάσης, πλην όμως ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την αερογέφυρα της Σταυρούπολης όπου το όχημα των διακινητών προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που βρίσκονταν σε στάση και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 18χρονος οδηγός αυτού επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει καθώς ακινητοποίηθηκε και συνελήφθη από τον προαναφερόμενο αστυνομικό με την συνδρομή συναδέλφων του της Άμεσης Δράσης.

Σε έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 33χρονος συνοδηγός, ενώ διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά συνολικά (9) αλλοδαπών, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή Ελληνική Αστυνομία

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.