Σέρρες: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου η έναρξη του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων

Ρεμπέτικη Σύνοδος Κορυφής στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
19/04/2019
Ούτε ευρώ έλλειμμα στο Ταμείο του Δήμου Καβάλας, λένε οι Ορκωτοί Λογιστές
24/04/2019
Όλα

Σέρρες: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου η έναρξη του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων

 

«Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή» είναι το θέμα του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων που ξεκινά στις Σέρρες, σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 22 του μηνός.

Στη σημασία του συνεδρίου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν κυρίως στις τεχνολογικές αλλαγές, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη προσαρμογής της Δικαιοσύνης στα νέα δεδομένα, καθώς δημιουργούν νέες προκλήσεις για τη δικηγορία.

Ο κ. Καρίπογλου μίλησε για το πρόγραμμα του συνεδρίου, τονίζοντας πως θα γίνουν εισηγήσεις από εξέχουσες προσωπικότητες της δικαιοσύνης και εκπροσώπους των κορυφαίων θεσμικών της φορέων.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ιδιαίτερη, όπως αναμενόταν, ήταν η αναφορά του κ. Καρίπογλου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Άλλωστε η διοργάνωση του συνεδρίου τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών αναφέρθηκε στη δυναμική του συνεδρίου που αποτελεί το κορυφαίο συνεδριακό γεγονός της χρονιάς, για την πόλη και τον νομό Σερρών. «Έχουν εγγραφεί περί τους 310 συνέδρους, αριθμός που θα είναι διπλάσιος αν ληφθούν υπ’ όψιν οι συνοδοί και οι επίσημοι προσκεκλημένοι», είπε χαρακτηριστικά.

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, της αυριανής, πρώτης ημέρας του συνεδρίου, έχει ως εξής:

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών

18.00: Επίσημη έναρξη – Χαιρετισμοί

  • Αναδρομή στο 13ο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (3-6 Ιουλίου 1997, Θεσσαλονίκη). Ποιά θέματα απασχολούσαν πριν 22 χρόνια τους δικηγόρους, ποιά η εξέλιξη στην πορεία αυτών των χρόνων. Εισηγητής: Ευάγγελος Σταμκόπουλος, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
  • «Artificial Intelligence» (τεχνητή νοημοσύνη – ρομποτική) και σύγχρονη δικηγορία. Εισηγητής: Βασίλειος Καρκατζούνης, Δικηγόρος Αθηνών

21.00: Δείπνο

 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.lawconf2019.gr/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.