Ούτε ευρώ έλλειμμα στο Ταμείο του Δήμου Καβάλας, λένε οι Ορκωτοί Λογιστές

Σέρρες: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου η έναρξη του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων
19/04/2019
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ | Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Λύτρα στη gallery DESMOS στο Παρίσι.
07/05/2019
Όλα

Ούτε ευρώ έλλειμμα στο Ταμείο του Δήμου Καβάλας, λένε οι Ορκωτοί Λογιστές

 

Τον τελευταίο καιρό, υπήρξε σειρά συνειδητά ψευδών δημοσιευμάτων, από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστήριζαν ότι υπάρχει έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Καβάλας. Για το λόγο αυτό, υπήρξε πρωτοβουλία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη και ζητήθηκε να γίνει έκτακτος έλεγχος στο ταμείο του Δήμου, από ειδικούς ορκωτούς λογιστές.

Οι ορκωτοί λογιστές, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέληξαν, πως όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειμμα, αλλά δεν υπήρξε διαφορά ούτε ενός λεπτού του ευρώ, στα υπόλοιπα του Δημόσιου Λογιστικού και της Γενικής Λογιστικής, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα της καταμέτρησης (9.810.282,26 ευρώ), με εκείνα που υπήρχαν στα βιβλία. Σημειώνουν επίσης, στο πρακτικό καταμέτρησης των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, ότι τηρήθηκαν επακριβώς όλες οι σχετικές διατάξεις και «το υπόλοιπο των μετρητών του Δήμου Καβάλας, δεν υπερέβαινε το ανώτατο όριο χρηματικού ποσού που μπορεί να διατηρείται σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του δημοτικού ταμείου, σε ημερήσια βάση, για την εξυπηρέτηση της συναλλακτικής κίνησης του Δήμου».

Αποδεικνύεται λοιπόν, πως τα δημοσιεύματα αυτά, είναι συνειδητά ψευδή (fake news) και συκοφαντικά, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας. Σημειώνεται δε, ότι ο Δήμος Καβάλας, επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του, απέναντι σε όσους εν γνώσει τους διακινούν ψευδείς ειδήσεις. Αυτό, άλλωστε, είναι πρωταρχική υποχρέωση απέναντι στους δημότες και κυρίως στους υπηρεσιακούς παράγοντες, που τόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους και αντί ενός καλού λόγου, συκοφαντούνται και λοιδορούνται από πολιτικούς αντιπάλους της Δημάρχου και προσκείμενα σ’ αυτούς μέσα ενημέρωσης, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσποριστούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, υποστηρίζοντας ότι, τάχα, επιτρέπουν να δημιουργηθούν ελλείμματα.

Δήμος Καβάλας

Έλεγχος Ορκωτών

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.