Προσοχή – Capital controls: Τι αλλάζει και υπό ποιες προϋποθέσεις

Eπιστροφή φόρου μέσω «συμψηφισμών» ξεκινούν άμεσα οι εφορίες
11/11/2016
Το τσίρκο Fiesta Escenica από την Ισπανία για πρώτη φορά στην Ελλάδα
11/11/2016
Όλα

Το καθεστώς των capital controls θα αλλάξει άμεσα, εάν υπάρξουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως υπογράμμισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι εάν εν ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το χρέος, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στο QE, ενώ η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα θα έδινε σημαντική ώθηση στην ανάκαμψη.

«Θα άρουμε σταδιακά τα capital controls και το επόμενο βήμα θα γίνει σύντομα. Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τέλος του δρόμου», είπε ο επικεφαλής της ΤτΕ.

Πρόσθεσε δε: «Για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση, να υπάρξει συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και να περιληφθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση. Πάνω από όλα, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει πλήρως η εμπιστοσύνη».

Όσο για το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Το QE εξαρτάται από το αν το χρέος είναι βιώσιμο. Η ΕΚΤ χρειάζεται κάτι απτό σε ότι αφορά στα μέτρα για το χρέος, προτού προχωρήσει στη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους».

«Οι δευτερεύουσες επιπτώσεις του QE, δηλαδή η εμπιστοσύνη και ο συμβολισμός, είναι πιο σημαντικές από την ίδια την αγορά των ελληνικών ομολόγων. Θα είναι το διαβατήριό μας για να ξαναμπούμε στις αγορές. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δοκιμάσει μια έκδοση ομολόγων του χρόνου. Όλα τα στοιχεία βελτίωσης συμβάλλουν σε μια δοκιμή των αγορών κάποια στιγμή που δεν είναι τόσο μακρινή. Προϋπόθεση είναι η ένταξη στο QE», κατέληξε ο Γιάννης Στουρνάρας

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/744741/prosoxi-capital-controls-ti-allazei-kai-me-poies-proypotheseis#ixzz4PhIljPE4

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.