Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή από τις 30 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
01/08/2018
Εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη περιοχή στην Αχαΐα (Βίντεο)
01/08/2018
Όλα

Προσοχή στον ξηρό πάγο!

Στο cocktail «RUM SPIRITS» αλλά και σε πολλά άλλα cocktail, στην προσπάθεια να αποκτήσουμε πιο φαντεζί εικόνα, πολλές φορές βλέπουμε ακόμη και καπνούς να αναδύονται από αυτά! Τι είναι όμως αυτοί οι καπνοί και ποια η επικινδυνότητά τους;

Στην ουσία ο καπνός που βλέπετε προκαλείται από μία διαδικασία που λέγεται εξάχνωση, κατά την οποία παραλείπεται η υγρή μορφή και περνάμε απευθείας από τη στερεή στην αέρια. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει ο ξηρός πάγος, δηλαδή το στερεό διοξείδιο του άνθρακα που παράγετε σε θερμοκρασία-78,5 βαθμών Κελσίου.

Η χρήση του ξηρού πάγου στα cocktail είναι ασφαλής υπό την προϋπόθεση ο χρήστης να έχει τις γνώσεις και τα σωστά εργαλεία για να τον διαχειριστεί. Σε αντίθετη περίπτωση είναι ένα άκρως επικίνδυνο υλικό αν έλθει σε απευθείας επαφή με το δέρμα, καθώς έχει την ιδιότητα να προσκολλάται σε αυτό και να μην αφαιρείται έως ότου εξαχνωθεί πλήρως, προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα.

Είναι ευθύνη λοιπόν των ιδιοκτητών αλλά και των Bartender να διασφαλίσουν την ορθή χρήση του ξηρού πάγου, επιτρέποντας σε όλους μας να θαυμάζουμε το πράγματι εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα!

 

 

 

 

Tου Τάσου Γιέχου, WORLD CLASS FINALIST

 

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.