ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
12/12/2014
ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΛΙΚΕΡ..!
28/12/2014
Όλα

Tο πιο γνωστό και κλασικό γλυκό των γιορτών!!!

 

 

 

Υλικά 

2 φλ. Αλεύρι
1 φλ. καβουρδισμένα Αμύγδαλα
1 φλ. Ζάχαρη
2 Κρόκος(οι) αυγού
1 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
Άχνη Ζάχαρη
1 φλ. Βούτυρο γάλακτος
Ροδόνερο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το βούτυρο σε λεκάνη και το χτυπάτε καλά να ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τους κρόκους και το μπέικιν, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε καλά να γίνει αφράτη ζύμη. Πλάθετε σε διάφορα σχήματα τους κουραμπιέδες (στρόγγυλους, μισοφέγγαρα, αστέρια)και τους βάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Βάζετε σε πιατέλα, ραντίζετε με ροδόνερο και πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη.

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.