ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ (Σαν κεϊκ με καρύδια)
08/12/2014
Κουραμπιέδες με Αμύγδαλο..!
20/12/2014
Όλα

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 1/2 κούπα βιτάμ

1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο ή βούτυρο γάλακτος

1 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1/4 κούπα κονιάκ

2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

2 κούπες νερό

2 κούπες μέλι

2 κούπες ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

Ψιλοκομμένα καρύδια ανακατεμένα με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο.

Εκτέλεση

Χτυπάμε δυνατά για 4 λεπτά στο μίξερ τα δύο βούτυρα τη ζάχαρη το κονιάκ και το χυμό μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι τη σόδα και το μπέικιν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το χέρι. Πλάθουμε τα μελομακάρονα προσπαθώντας να έχουν το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς. Με το που βάζουμε στο φούρνο το πρώτο ταψί σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε για 5 λεπτά. Ξαφρίζουμε το σιρόπι και μόλις βγουν καυτά τα μελομακάρονά μας τα περιχύνουμε με αυτό. Μόλις πιούν το σιρόπι τα γυρίζουμε ανάποδα έτσι ώστε να μελωθούν και από την καλή πλευρά τους και να κολλήσουν τα τριμμένα καρύδια.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.