Οι κατασχέσεις έφεραν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία

Τι δουλειά έκαναν οι μεγάλοι σταρ πριν γίνουν διάσημοι
24/09/2016
11 Μυστικά των ακαταμάχητων ανθρώπων!
25/09/2016
Όλα

Ακρως αποτελεσματική κρίνεται η διαδικασία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών μέσω ηλεκτρονικών κατασχετηρίων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», καθώς φαίνεται ότι και στην περίπτωση των οφειλών προς τα Ταμεία ισχύει η παροιμία «ο φόβος φιλάει τα έρημα». Στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2016 έχουν εισπραχθεί από δέσμευση περίπου 135.000 τραπεζικών λογαριασμών, που ανήκουν σε συνολικά 27.502 οφειλέτες, 25 εκατ. ευρώ.
Εκτιμάται, όμως, ότι άλλα 125 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από την ένταξη όσων είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να δεσμεύονται στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Ουσιαστικά, αυτό είναι και το αποτέλεσμα της διαδικασίας που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και αφορά τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών. Οι οφειλέτες, για να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, σπεύδουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους και να καταβάλουν τις αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις μαζί με τις τρέχουσες καταβολές ασφαλιστικών εισφορών. Να σημειωθεί ότι, για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής δέσμευσης, πρέπει να προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή κατασχετηρίου.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ προχωρούν σε αυτήν τη διαδικασία μόνο εάν διαπιστώνουν, από το προφίλ του οφειλέτη, ότι πρόκειται για περιπτώσεις που υπάρχει ρευστότητα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζει ότι δεν έχουν επιδοθεί κατασχετήρια στους χιλιάδες οφειλέτες-ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλή από 5.000 έως 60.000 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει και καμία πρόθεση να μεταφερθούν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ, τουλάχιστον άμεσα.
Οι συνολικοί οφειλέτες που έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΚΕΑΟ ανέρχονται σε 314.790 και στόχος του Κέντρου για το 2016 είναι να εισπράξει 800 εκατ. ευρώ, ήτοι περίπου 200 εκατ. ευρώ το τρίμηνο. Από τα έως τώρα στοιχεία για το τρέχον έτος φαίνεται ότι είναι πιθανό να επιτευχθεί ο σκοπός. Μόνο κατά το β΄ τρίμηνο εισπράχθηκαν ποσά 196 εκατ. ευρώ.
http://www.enikonomia.gr/economy/118047,oi-katascheseis-eferan-esoda-sta-asfalistika-tameia.html

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.