11 Μυστικά των ακαταμάχητων ανθρώπων!

Οι κατασχέσεις έφεραν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία
24/09/2016
Ο Spiderman ήταν σαύρα – Απίστευτη ομοιότητα αφρικανικής σαύρας με τον ήρωα του κόμικ (Photo)
25/09/2016
Όλα

Χθες το βράδυ βγήκα για ποτό σε ένα από τα αγαπημένα μου μπαράκια στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας με δύο φίλες μου στα 20.

Όμορφες, ψηλές, περιποιημένες  με όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα της νιότης.  Όλο το βράδυ ήταν σκυμμένες στο τραπέζι μας και τα κινητά τους, καθιστώντας αδύνατο σε νεαρούς θαμώνες να τις προσεγγίσουν. Κάτι που με έκανε να αναρωτηθώ: Για ποιο λόγο παρόλα τα φυσικά τους χαρίσματα δεν είναι ακαταμάχητες;

Ποιος είναι ο λόγος που αυτές οι όμορφες, έξυπνες και μορφωμένες κοπέλες να είναι απελπισμένα μόνες τους και κανείς να μη τις προσεγγίζει; Πώς γίνεται άλλοι άνθρωποι χωρίς πολλά χρήματα ή ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση, να εκπέμπουν θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση; Είναι η ψυχή της παρέας, αυτοί που θα απευθυνθείς αν έχεις κάποιο πρόβλημα.

 

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ακαταμάχητους;

femme-fatale

Όλα είναι ζήτημα αυτοεκτίμησης. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πως πρέπει να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν.Απλά ζουν ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους μπορεί ο καθένας μας να ακολουθήσει, αν θέλουμε να γίνουμε σαν και αυτούς.

 

1. Συμπεριφέρονται σε όλους με σεβασμό

servitoros

Είτε μιλούν με τον καλύτερο πελάτη τους, είτε με το σερβιτόρο που τους παίρνει τη παραγγελία, οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι γεμάτοι σεβασμό και ευγένεια.  Κατανοούν ότι δεν αρκεί να είσαι ευγενικός μόνο με αυτόν που είσαι σε ραντεβού. Δεν έχει κανένα νόημα εφόσον είναι αγενείς σε τρίτους. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι ευγενικοί με όλους, απλούστατα διότι δεν θεωρούν κανέναν ανώτερο από τον άλλο.

 

2. Ακολουθούν τον πλατινένιο κανόνα

talk

Ο χρυσός κανόνας που λέει: “να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται”, έχει ένα μοιραίο ελάττωμα. Υποθέτει ότι όλοι θέλουμε να μας συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Αγνοεί το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος έχει ως κίνητρο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Άλλος αποζητάει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, άλλος το απεύχεται.  Ο πλατινένιος κανόνας διορθώνει το χρυσό κανόνα. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί στο να “διαβάζουν” τους άλλους ανθρώπους και στο να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ώστε να κάνουν τους άλλους να νιώθουν άνετα.

 

3. Αποφεύγουν τους τυπικούς διαλόγους

avoid-contact

Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να αποφύγεις τη συναισθηματική σύνδεση, από το να κάνεις έναν τυπικό διάλογο. Όταν ξεκινάς μια συζήτηση με τυποποιημένες ερωτήσεις, ο εγκέφαλος μας αυτόματα μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και εμποδίζει τη βαθύτερη επικοινωνία μαζί σου. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι καταφέρνουν να σε προσεγγίσουν μέσα από καθημερινές συζητήσεις επειδή το ενδιαφέρον τους για τους άλλους είναι ουσιώδες και αυθεντικό. Έτσι κάνουν τις σωστές ερωτήσεις ώστε να προσεγγίσουν τους άλλους.

 

4. Επικεντρώνονται στους ανθρώπους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

smartphone

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν είναι εγωιστές. Ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω τους. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους. Γι αυτό και τους είναι τόσο εύκολο να είναι ακαταμάχητοι.

Προσπάθησε να αφήσεις για λίγο το κινητό σου και επικεντρώσου στους ανθρώπους με τους οποίους είσαι μαζί! Συγκεντρώσου στα λεγόμενά τους, όχι στο τι θα απαντήσεις εσύ ή πώς θα σε επηρεάσει αυτό που λένε. Όταν κάποιος σου λέει κάτι για τον εαυτό του, καθοδήγησε τη κουβέντα στο να μιλήσει περισσότερο.

 

5. Δεν προσπαθούν και τόσο

halaro zeygari

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να μονοπωλήσουν τη συζήτηση με το πόσο ευφυείς και επιτυχημένοι είναι. Δεν νιώθουν την ανάγκη να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι. Δεν το σκέφτονται καν σαν ενδεχόμενο, διότι γνωρίζουν πόσο αντιπαθείς είναι αυτοί που προσπαθούν υπερβολικά να γίνουν αρεστοί.

 

6. Κατανοούν τη διαφορά ανάμεσα στην προσωπική άποψη και του γεγονότος

antropoi milane

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι διαχειρίζονται αμφιλεγόμενα θέματα με επιδεξιότητα και χάρη. Δεν φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους, αλλά κάνουν ξεκάθαρο πως είναι η άποψή τους, όχι γεγονός. Είτε συζητούν για πολιτική, το φαινόμενο του θερμοκηπίου είτε θέματα της επικαιρότητας, οι ακαταμάχητοι άνθρωποι κατανοούν πως υπάρχουν εξίσου έξυπνοι συνομιλητές με διαφορετική οπτική γωνία.

 

7. Είναι αυθεντικοί

trust

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι αυτό που βλέπεις. Κανείς δεν συμπαθεί κάποιον ψεύτικο. Οι άνθρωποι στηρίζονται στους αυθεντικούς ανθρώπους, διότι τους εμπιστεύονται. Δύσκολα εμπιστεύεσαι κάποιον που δεν γνωρίζεις πραγματικά το χαρακτήρα του και τα συναισθήματά του.

 

8. Έχουν ακεραιότητα

integrity

Οι άνθρωποι με ακεραιότητα είναι ακαταμάχητοι διότι εκφράζουν τη γνώμη τους απλά και ξεκάθαρα. Η ακεραιότητα είναι απλή, αλλά δύσκολο να την κατακτήσεις. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι επιδεικνύουν ακεραιότητα καθημερινά, αποφεύγουν να κακολογούν τους άλλους, κάνουν το σωστό, ακόμα και αν αυτό δε τους συμφέρει.

 

9. Χαμογελούν!

xamogela

Οι άνθρωποι υποσυνείδητα καθρεφτίζουν τη γλώσσα του σώματος του συνομιλητή τους. Αν θέλετε να σας θεωρούν ακαταμάχητους, χαμογελάστε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Υποσυνείδητα  θα κάνουν το ίδιο και θα αισθάνονται και όμορφα!

 

10. Προσπαθούν (αλλά όχι υπερβολικά) να δείχνουν στα καλύτερά τους

omorfi

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να είναι κανείς ευπαρουσίαστος με το να είναι ματαιόδοξος.  Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι κατανοούν πως το να δείχνει κανείς ευπαρουσίαστος, είναι σαν να καθαρίζεις το σπίτι όταν περιμένεις κόσμο. Είναι ζήτημα σεβασμού. Αλλά εφόσον γίνουν ευπαρουσίαστοι, σταματούν να ασχολούνται με αυτό.

 

11. Ανακαλύπτουν λόγους να αγαπούν τη ζωή

love life

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι θετικοί και παθιασμένοι. Βλέπουν τη ζωή σαν μια ατέρμονη περιπέτεια και τη βιώνουν με τέτοια χαρά, που οι υπόλοιποι θέλουν να συμμετάσχουν.

Φυσικά, ακόμα και οι ακαταμάχητοι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Τα αντιμετωπίζουν όμως σαν προσωρινά εμπόδια και όχι σαν τη μοίρα από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις.  Όταν κάτι πάει στραβά, θυμούνται πως αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα θα είναι μια καλύτερη μέρα για αυτούς.

http://www.ediva.gr/mistika-ton-akatamaxiton-anthropon/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.