Οι ειδικοί αποφάνθηκαν: Ο πάπυρος με τη «σύζυγο του Ιησού» είναι ψεύτικος

Ο «δράκος με τις φράουλες» που ασελγούσε σε ανήλικες
21/06/2016
Τιμητική βράβευση από το Δήμο Καβάλας της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη (Φωτος)
21/06/2016
Όλα

Πιθανότατα πρόκειται για προϊόν πλαστογραφίας

Το συγκεκριμένο απόσπασμα, το οποίο είναι γραμμένο στα κοπτικά και γράφει: «Ο Ιησούς είπε σε αυτούς, “Η σύζυγός μου”» ήρθε στο φως στη Ρώμη το 2012

Στη διαπίστωση πως το κομμάτι του παπύρου που αναφέρεται ο Ιησούς Χριστός στη «σύζυγο» του είναι πλαστογραφημένο, προχώρησε η καθηγήτρια του Χάρβαρντ, Κάρεν Κινγκ.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα το οποίο είναι γραμμένο στα κοπτικά και γράφει: «Ο Ιησούς είπε σε αυτούς, “Η σύζυγός μου”» ήρθε στο φως από την ίδια την Κινγκ, στη Ρώμη το 2012.

Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, η Κινγκ δημοσίευσε ένα άρθρο στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Atlantic», στο οποίο εξέφρασε τις αμφιβολίες της σχετικά με τον ιδιοκτήτη του παπύρου, ο οποίος είναι ένας  επιχειρηματίας από την Φλόριντα, ονόματι, Γουόλτερ Φριτζ.

Η ίδια αποκάλυψε πως: «Αν με ρωτάτε σήμερα αν προς ποια κατεύθυνση κλίνω περισσότερο – αν πρόκειται για αρχαίο κείμενο ή σύγχρονη πλαστογράφηση – βασισμένη σε νέα ευρήματα, θα πω πως κλίνω περισσότερο προς την επιλογή της πλαστογράφησης».

Το περιοδικό «Atlantic» ανακάλυψε αρκετές ανακρίβειες στην ιστορία του Φριτζ και στο πώς έφτασε στο σημείο να έχει στην κατοχή του τον πάπυρο.

Ένας ακόμα ειδικός, ο καθηγητής Μαρκ Γκουντέικρ, από το πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα, αποκάλυψε πως οι αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα του παπύρου υπήρχαν από την δημοσιοποίηση του το 2012. Ο ίδιος τόνισε πως: «Όταν δείχνεις κάτι τέτοιο σε ανθρώπους που περνούν όλη τους τη ζωή μελετώντας ακριβώς αυτά, τότε μπορούν να καταλάβουν με μια ματιά αν είναι κάτι ύποπτο».

Η Κινγκ σχολίασε πως δεν είναι χαρούμενη για το γεγονός ότι έπεσε θύμα απάτης, αλλά, όπως τόνισε η ίδια ανακουφίστηκε μετά την ανακάλυψη της αλήθειας.

Ο ιδιοκτήτης του παπύρου, ωστόσο, έστειλε ένα γράμμα στο περιοδικό «Atlantic», στο οποίο αρνείται την πλαστογράφηση ή την αλλοίωση του παπύρου.

http://www.protothema.gr/world/article/588778/o-papuros-me-tin-anafora-tou-iisou-sti-suzugo-tou-einai-pseutikos-upostirizoun-oi-eidikoi/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.