Νομοσχέδιο για την επίσπευση των υιοθεσιών προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου

«Help for Aggelos!»: Σελίδα αγάπης για τον 6χρονο που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου
23/11/2016
Διαψεύδει ο Έλτον Τζον ότι θα τραγουδήσει στην ορκωμοσία του Τραμπ
24/11/2016
Όλα

Θα προβλέπει την ολοκλήρωση του φακέλου εντός 3 μηνών.

Σχέδιο νόμου με αντικείμενο την επίσπευση των υιοθεσιών και της αναδοχής στη χώρα μας προανήγγειλε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, από τη Βουλή με αφορμή τη χθεσινή (Tρίτη) Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

«Θα επισπεύσει τους χρόνους, θα δημιουργήσει αδιάψευστα κριτήρια, θα δημιουργήσει διαδικασίες οι οποίες θα έχουν όρια. Όχι πάνω από 3 μήνες για να φτιαχτεί ο φάκελος για τον ανάδοχο γονέα. Δεν μπορεί να περιμένουν 1 με 2 χρόνια ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν και να κλαίνε γιατί μένουν στην ουρά χρόνια ολόκληρα και δεν μπορούν», σημείωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα αλλάξει εντελώς το χάρτη της χώρας μας πάνω στην υιοθεσία και την αναδοχή.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι έτοιμο, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε και στο χρονοδιάγραμμα κατάθεσης ή ψήφισής του.

Παράλληλα, η Θεανώ Φωτίου επαναλαμβάνοντας τη ρητορική της κυβέρνησης τα έβαλε με τις τηλεοπτικές άδειες και το τίμημα που δεν έλαβε όπως ανέμενε για την υλοποίηση του μέτρου των σχολικών γευμάτων στα σχολεία. «Περιμένουμε τα 10.000.000 από τις τηλεοπτικές άδειες που μας υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, να δούμε που πάει αυτό το γαϊτανάκι των τηλεοπτικών αδειών και που φτάνει για τα σχολικά γεύματα που ήδη υλοποιούμε σε σχολεία, τα οποία βρίσκονται στις πιο βαριά χτυπημένες περιοχές από τη κρίση», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Της Ναντίν Χαρδάλια

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/331699/nomoshedio-gia-tin-epispeusi-ton-uiothesion-proaniggeile-i-theano-fotiou/#ixzz4QqUzYk5a
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.