Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας: Λυπόμαστε, κε Λαζόπουλε, αλλά από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάλασε ο κόσμος.

«Ιατρείο της γειτονιάς» αλλά και νέα αναδιοργάνωση του ΠΕΔΥ προωθεί το Υπ. Υγείας
19/02/2016
Καρναβάλι Ξάνθης: Σαν παλιό σινεμά
19/02/2016
Όλα

 Απάντηση προς τον κ. Λαζόπουλο και στα ανεπίτρεπτα σχόλιά του περί αναπηρίας και εμμονών.

 

O Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας μετά από τις απαξιωτικές και υβριστικές αναφορές του «κυρίου» Λαζόπουλου στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του περί αναπηρίας, εμμονών, παράνοιας και παραφροσύνης οφείλουμε να πάρουμε θέση και να πούμε τα εξής.

Πραγματικά μας λυπεί το γεγονός ότι ο κος Λαζόπουλος, ένας τόσο ταλαντούχος και ευφυής άνθρωπος δεν διστάζει να αγγίξει και να εκμεταλλευτεί τόσο ευαίσθητα θέματα στο βωμό της τηλεθέασης, μετατρέποντας τη σάτιρα σε  προπαγανδιστικό εργαλείο, χωρίς ίχνος σεβασμού σε ανθρώπους που δίνουν κάθε μέρα μάχη για την επιβίωση, για την κοινωνική καταξίωση, για την αξιοπρέπεια. Μάχες που  απαξιώνονται από έναν δημοφιλή  καλλιτέχνη που θεωρεί τον εαυτό του μάλλον καλύτερο από όλους τους άλλους, που αντιμετωπίζει τον  Έλληνα τηλεθεατή ως πολίτη τρίτης κατηγορίας, αδαή, απολίτιστο και ανίκανο να ξεχωρίσει αξίες και ήθη. Προφανώς ο ίδιος διακατέχεται από  εμμονές  για την προσωπικότητά του, κατατάσσοντάς την σε μία ιδιαίτερη ελίτ  που ακροβατεί  σε ένα κόσμο χωρίς ηθικούς φραγμούς, σε ένα φανταστικό κόσμο που του επιτρέπει   να κινεί το κοινό σαν μαριονέτες, μένοντας πάντα στο απυρόβλητο. Γιατί πως αλλιώς θα έπεφτε σε τέτοιο ατόπημα;

Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για όλους εμάς, δεν είναι έτσι.  Γιατί μπορεί οι παρόντες να γέλασαν με το πικρόχολο σχόλιό του αδυνατώντας τη δεδομένη στιγμή  να ξεχωρίσουν  το χιούμορ από την ασέβεια, αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι σαν αυτούς, ή μάλλον αποτελούν μία πολύ ελάχιστη μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που μας ανακουφίζει.

Αντίθετα, για ακόμη μία φορά γίναμε  όλοι  μάρτυρες  της πικρής αλήθειας  ότι η δύναμη που απολαμβάνει ένας άνθρωπος από την αγάπη του κόσμου μπορεί να  μετατραπεί σε επικίνδυνο εργαλείο. Είναι πραγματικά ειρωνεία ότι ο κος Λαζόπουλος  κατηγορεί τους πολιτικούς ότι εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο λαός. Ο ίδιος αυτό δεν κάνει; To ελληνικό κοινό τον τίμησε με απίστευτα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ενώ ο ίδιος τελικά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Εξάλλου  δεν είναι πρώτη φορά που ο κος  Λαζόπουλος  χρησιμοποιεί την διαφορετικότητα των ανθρώπων προκειμένου να παράγει φθηνή σάτιρα και να προκαλέσει  εύκολο γέλιο. Χθες όμως πραγματικά ξεπέρασε τα όρια. Γι αυτό και δεν μπορούμε να δεχθούμε  τη δήθεν συγγνώμη του που αναγκάστηκε να ζητήσει μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Η μέχρι τώρα στάση του απέναντι στο διαφορετικό σε συνδυασμό με την εύστροφη προσωπικότητά του, δεν του αφήνουν περιθώρια για τέτοιου είδους λάθη.

Λυπόμαστε, κε Λαζόπουλε. Αλλά από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάλασε ο κόσμος.

 

                                 Με Εκτίμηση,

Για το Δ.Σ

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ              ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΥΖΙΚΙΔΗΣ                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΜΑΛΙΑ

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.