«Ιατρείο της γειτονιάς» αλλά και νέα αναδιοργάνωση του ΠΕΔΥ προωθεί το Υπ. Υγείας

Κρήτη:Το πρώτο δημόσιο σχολείο, που πέταξε τις καρέκλες των μαθητών!
18/02/2016
Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας: Λυπόμαστε, κε Λαζόπουλε, αλλά από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάλασε ο κόσμος.
19/02/2016
Όλα

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016,  το υπουργείο Υγείας θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και θα προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή  το σχετικό Νομοσχέδιο το οποίο θα έχει ως  βάση το Σχέδιο που εκπόνησε η Ομάδας Εργασίας για την ΠΦΥ με επικεφαλής τον καθηγητή Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΑΠΘ, Αλέξη Μπένο.

Πυρήνας του παραπάνω Σχεδίου είναι το αποκεντρωμένο «ιατρείο γειτονιάς» όπου ο οικογενειακός γιατρός και η διεπαγγελματική ομάδα υγείας θα έχουν υπό την ευθύνη τους ένα συγκεκριμένο πληθυσμό και θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα με έμφαση στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας. Η πρώτη φάση του Σχεδίου περιλαμβάνει πιλοτική εφαρμογή σε αστικές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας προχωρά στην υλοποίηση μέτρων για τη σταθεροποίηση και την αναδιοργάνωση των σημερινών δομών ΠΦΥ και κυρίως του ΠΕΔΥ (συγκεντροποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, επέκταση του ωράριου των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, μεταστέγαση σε ιδιόκτητα ακίνητα κ.α). με στόχο την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων δομών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση της μεταρρύθμισης με σταθερά βήματα και σωστή παρακολούθηση, ενεργοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, η θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα με ειδική αρμοδιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Από σήμερα την παραπάνω θέση έχει ο πολιτικός επιστήμονας, Σταμάτης Βαρδαρός ο οποίος θα έχει το ρόλο υλοποίησης και συντονισμού των δράσεων για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) θα προχωρά σε δράσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των δομών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

www.dikaiologitika.gr

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.