Μυστικά για να αντέξεις τη γυμναστική στο κρύο!

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της Ρούπα
05/01/2017
Πόλα Ρούπα: Ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας – Τι ζητά για το παιδί της και ποια η τύχη του
05/01/2017
Όλα

Η θερμοκρασία έξω αγγίζει πολλές φορές το 0 ή πέφτει και κάτω από αυτό, με αποτέλεσμα πολλοί από εσάς που απολαμβάνετε την άθληση να έχετε περιοριστεί σε κλειστούς χώρους, όπως τα γυμναστήρια.

Ποιος είπε όμως ότι δεν μπορείτε και υπό αυτές τις συνθήκες να φορέσετε τα αθλητικά σας ρούχα και παπούτσια, τα γάντια σας και το σκούφο και να βγείτε στην εξοχή για γυμναστική;

Η παγωνιά δεν αποτελεί πάντοτε εμπόδιο και μια ομάδα γυναικών που προπονούνται σε αυτές τις θερμοκρασίες – ή και σε πολύ χειρότερες – γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, για να αντέξετε κι εσείς.

Ο λόγος για τις Ice Maidens, που έχουν ως στόχο να γίνουν η πρώτη αμιγώς γυναικεία ομάδα που θα διασχίσει την Ανταρκτική, όπου η θερμοκρασία πέφτει στους -40, οπότε εσείς δεν έχετε κανένα λόγο να παραπονιέστε για το κρύο του χειμώνα.

Η Natalie Taylor μέλος της παραπάνω ομάδας και ειδικός στα θέματα επιβίωσης κάτω από επικίνδυνες καιρικές συνθήκες υποστηρίζει ότι κανείς μπορεί να επιτύχει οποιοδήποτε στόχο κι εκείνη αν κατορθώσει να επιβιώσει με την ομάδα της στην Ανταρκτική, τότε θα μπορεί να υπομείνει κάθε άλλη δυσκολία.

Τι μάθαμε από την ομάδα Ice Maidens:

Κεφάλι

Εν μέρει είναι λογικό να σκεφτείτε πως χρειάζεστε ένα σκούφο που θα προστατεύσει το κεφάλι σας από τον παγωμένο αέρα, όμως δεν θα πρέπει το κεφάλι σας να υπερθερμαίνεται κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Η ομάδα προτείνει τα headbands τύπου φλις, που αφήνουν το κεφάλι να «αναπνεύσει», αλλά προστατεύουν τα αυτιά.

Layering

Σίγουρα το έχετε ακούσει ή διαβάσει εκατοντάδες φορές ως τάση στη μόδα, όμως το ένα ρούχο πάνω στο άλλο είναι ένα από τα must της σωματικής δραστηριότητας σε συνθήκες ψύχους. Η ομάδα φοράει αρχικά διχτυωτό top και παντελόνι, για να μην μένει επάνω τους ο ιδρώτας. Έπειτα, χρειάζονται ένα ακόμα σύνολο, καθώς και ένα αδιάβροχο και αντιανεμικό μπουφάν.

Πόδια

Διατηρήστε τα πόδια σας στεγνά και ζεστά, μιας και σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Common Cold Centre του Cardiff, αποδείχθηκε ότι οι φοιτητές που είχαν βάλει τα πόδια τους σε κρύο νερό ήταν πιο πιθανό να αρρωστήσουν, επειδή ήταν βρεγμένα. Η ομάδα συμβουλεύει να στεγνώνετε πάντοτε τα πόδια σας αν αυτά βραχούν και να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι καθαρές κάλτσες.

Τρία ακόμη βασικά σημεία του σώματος

Οι καρποί, ο λαιμός και οι αστράγαλοι είναι οι ένοχοι που σας δημιουργούν ολοένα και περισσότερη αίσθηση ότι κρυώνετε. Εξοπλιστείτε με ένα ζευγάρι ποιοτικά γάντια με λάστιχο γύρω από τους καρπούς, ένα προστατευτικό «κασκόλ» για το λαιμό τύπου φλις.

Φροντίδα του δέρματος

Ενα από τα απαγορευτικά πράγματα για την ομάδα αυτών των γυναικών είναι το πλύσιμο του προσώπου κατά την προπόνηση σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία, διότι αυτό αφαιρεί τη φυσική υγρασία του δέρματος. Επίσης, οι γυναίκες αυτές χρησιμοποιούν πάντοτε θρεπτικές ενυδατικές κρέμες με «παχιά» υφή για την προστασία από την ξηροδερμία. Μάλιστα συνιστούν να περιποιείστε το πρόσωπο σας το βράδυ για να αποφύγετε την ξηροδερμία.

http://www.bovary.gr/health-diary/3336/mystika-gia-na-antexeis-ti-gymnastiki-sto-kryo

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.