Η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου στο citylife24.gr (Βιογραφικό)

Σύλλογος Κρητικών Ν.Δράμας – Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις
31/05/2018
Καβάλα: Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων
02/06/2018
Όλα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται οπουδήποτε αισθάνεται δημιουργικά. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στη Θεσσαλονίκη, Μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Γερμανία και Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες στην Αθήνα. Από το 2009 ασχολείται ενεργώς με τα εικαστικά, επιλέγοντας ως κύριο μέσο έκφρασης τη γλυπτική. Εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές επεξεργασίας του μετάλλου- το κύριο υλικό που μεταχειρίζεται στα έργα της. Από το 2011 ασχολείται και με επιμέλειες εκθέσεων με ανεξάρτητες συνεργασίες σε χώρους τέχνης.

Έχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε πάνω από 40 ομαδικές, ενώ έχει συνεργαστεί με πάνω από 70 σημαντικούς καλλιτέχνες ούσα επιμελήτρια 50 και πλέον ομαδικών και ατομικών project. Από το 2010 έχει δημιουργήσει 4 εναλλακτικούς χώρους Τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, αξιοποιώντας παλιά και μισογκρεμισμένα βιομηχανικά κτήρια, όπως το “The Loft” που στεγάζεται στο παλιό εργαστήρι υφασμάτων του Χυτήρογλου, μετατρέποντας τα σε σημεία συλλογικής δημιουργικότητας.

Υπήρξε διοργανώτρια και Διευθύντρια Λειτουργίας & Ανάπτυξης ενός Ελληνο- Ολλανδικού καλλιτεχνικού φεστιβάλ. Από το 2017 είναι Managing Director του #Rest@rt Contemporary Art Platform, τη μοναδική επίσημα αναγνωρισμένη ομπρέλα πολιτιστικών δράσεων που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό. Οι δράσεις που διοργανώνει, έχουν πολιτειακή αναγνώριση και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, καθώς προβάλλουν τη δουλειά των Ελλήνων δημιουργών στους διεθνείς επισκέπτες της χώρας. Ούσα γλύπτρια, έχει από νωρίς δημιουργήσει μια συγκεκριμένη υφολογική τεχνοτροπία, που κατέστησε τα έργα της εύκολα αναγνωρίσιμα από το κοινό.

Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι αποκλειστικώς το ατσάλι, το οποίο χειρίζεται σαν δαντέλα κατακτώντας έτσι μια πολύ χαρακτηριστική γραφή. Στη γλυπτική της, την απασχολεί η μελέτη του όγκου που δημιουργείται μέσα από τη σχέση υλικού και κενού. Η απόδοσή των έργων της είναι γεωμετρική. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι φόρμες που διέπονται από μια αρμονία που έχει τις ρίζες της στα καθαρά μαθηματικά και που επιτρέπουν την οποιαδήποτε «εξπρεσιονιστική» αντίδραση.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.