Η Σερ πάει με γκάζια τη ζωή της και… έπιασε τα 70!

Κάνε το μπαλκόνι… περιβόλι
22/05/2016
Λαχταριστό γλυκό του κουταλιού με cranberry
22/05/2016
Όλα
H τραγουδίστρια και ηθοποιός Σερ έκλεισε τα 70 σήμερα και πολλοί θαυμαστές της γιόρτασαν τα γενέθλια της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter αποτίοντας φόρο τιμής σε εκείνη και την καριέρα της που διαρκεί πάνω από πέντε δεκαετίες.

Η καλλιτέχνιδα, που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, κέρδισε τη μουσική αναγνώριση ως μέλος των Sonny & Cher που μεσουράνησαν τη δεκαετία του 1960 προτού ξεκινήσει σόλο καριέρα με την οποία κέρδισε μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας του πενταγράμμου με επιτυχίες όπως τα τραγούδια “Dark Lady”, “If I Could Turn Back Time” και “Believe”.
Οι θαυμαστές της γιόρτασαν τα γενέθλιά της αναρτώντας στο Twitter αγαπημένες τους φωτογραφίες της διάσημης τραγουδίστριας, που έχει κυκλοφορήσει 25 άλμπουμ, έχει κερδίσει ένα βραβείο Γκράμι, ένα Όσκαρ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και βραβείο ου Φεστιβάλ των Καννών.

Συνεχώς δραστήρια από το 1963

Οι πωλήσεις των δίσκων της αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ως solo καλλιτέχνης, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της το 1963 στο πλευρό του Sonny Bono. Έπειτα από μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες που έκαναν ως Sonny & Cher, τη δεκαετία του 70 επιδίωξε να μετατραπεί σε τηλεοπτική ντίβα, παρουσιάζοντας πολύ επιτυχημένα ψυχαγωγικά σόου που άφησαν εποχή και συνάντησε επιτυχία ως solo τραγουδίστρια πλέον, πετυχαίνοντας τρία Νο1 singles στο Billboard chart και αρκετούς χρυσούς δίσκους.

Την δεκαετία του 1980 ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την καριέρα της στην υποκριτική. Κέρδισε πολλά βραβεία, συμμετείχε σε ταινίες με εξαιρετικές κριτικές και το 1986 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ A’ Γυναικείου Ρόλου για τη ταινία “Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού” δίπλα στην Ολυμπία Δουκάκη.
Την δεκαετία του 1990 έπειτα από μια “χλιαρή περίοδο” στην καριέρα της, κυκλοφόρησε το 1998 το άλμπουμ Believe το οποίο πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το ομώνυμο single μπήκε στη λίστα με τα 30 πιο εμβληματικά και εμπορικά επιτυχημένα singles όλων των εποχών. Μάλιστα με αυτό το single κατάφερε να γίνει η μοναδική καλλιτέχνης με χρονική διαφορά 33 ετών ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο #1 single της στο Hot 100 Chart της Αμερικής. Επιπλέον είναι η μοναδική καλλιτέχνης με Top 10 επιτυχίες στο Billboard Chart των Ηνωμένων Πολιτειών σε κάθε μία από τις προηγούμενες 6 δεκαετίες (60s, 70s, 80s, 90s, 00s, 2010s).
Η καριέρα της έχει εγκωμιαστεί από τους περισσότερους καλλιτέχνες ιδίως όσο αφορά τη διάρκειά της αλλά και την ικανότητά της να προσαρμόζεται πάντα στα μουσικά δρώμενα της εποχής και να είναι επίκαιρη. Επιπλέον θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons που έχουν υπάρξει για τις πάντα εκκεντρικές εμφανίσεις της, τις στυλιστικές επιλογές της και το ιδιότυπο στυλ της.
 

Το 2005 η περιοδεία της “Living Proof : The Farewell Tour” είχε καταφέρει εισπράξεις 294 εκατομμυρίων δολαρίων από συνολικά 326 συναυλίες σε 20 χώρες με αποτέλεσμα να θεωρηθεί η πιο επιτυχημένη σε εισπράξεις περιοδεία από γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών μέχρι που έχασε την πρώτη θέση το 2008 από τη “Sticky & Sweet Tour” της Μαντόνα με εισπράξεις 437 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2008 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο 180 εκατομμυρίων δολαρίων με το Caesar’s Palace του Las Vegas για το σόου της “Cher at the Colosseum” με το οποίο πραγματοποίησε 192 συναυλίες. Η περιοδεία της “Do you believe? World Tour” του 1999 της είχε αποφέρει εσιπράξεις 160 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε θεωρηθεί μία από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες όλων των εποχών.
Το 2013 η Σερ επιστρέφει δισκογραφικά με το άλμπουμ “Closer to the truth” ενώ για το 2014 έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει την επόμενη παγκόσμια περιοδεία της που θα φέρει τίτλο “Dressed To Kill Tour”.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.