Η Ελλάδα σε συναγερμό: Ελικόπτερα και μαχητικά στο Αιγαίο – Πράκτορες στη Θράκη

Μύκονος: Δεύτερη κλοπή σε βίλα Σαουδάραβα! – 145.000 ευρώ η λεία
21/07/2016
Ο Παύλος Σταυρόπουλος στο citylife24.gr
22/07/2016
Όλα

Εκρηκτικός είναι ο συνδυασμός των καταστάσεων που επικρατούν στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος και του αναβρασμού που παρατηρείται στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας. Σημείο καμπής ήταν η προσγείωση του ελικοπτέρου το Σάββατο το πρωί στην Αλεξανδρούπολη με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα να ζητούν άσυλο και η συνέχεια δόθηκε χθες ανοιχτά της Σύμης. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το οποίο χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς και κυρίως ψύχραιμους χειρισμούς.
Επιφυλακή στο Αιγαίο
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται εδώ και μέρες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τόσο στην περιοχή της Θράκης αλλά κυρίως στα νησιά του Αιγαίου. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 απογειώθηκαν την Τετάρτη από τουρκικές βάσεις, προκειμένου να διασταυρώσουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, εντοπίστηκαν να κινούνται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Την πληροφορία για την κινητοποίηση της τουρκικής αεροπορίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters τουρκική στρατιωτική πηγή.
Οι ελληνικές αρχές είχαν τεθεί νωρίτερα σε κατάσταση συναγερμού, ενώ στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και η πυραυλάκατος “Βότσης” η οποία βρισκόταν στην περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet, αναζητούνται περίπου 40 καταδρομείς και γίνονται έρευνες στην Μαρμαρίδα. Στην περιοχή έσπευσαν εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και σαρώνουν τη δασική έκταση κοντά στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Σύμη. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν θέσει επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, μονάδες ελικοπτέρων και σημαντικό αριθμό πολεμικών πλοίων που περιπολούν στο Αιγαίο, σε κόκκινο συναγερμό με βασικό στόχο να αποτρέψουν μια “δεύτερη Αλεξανδρούπολη” με το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με 8 πραξικοπηματίες που προσγειώθηκε στην ελληνική επικράτεια.
Πράκτορες στη Θράκη
Αίσθηση έχουν προκαλέσει όσα έχουν ισχυριστεί οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που προσγειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι φοβούνται για τη ζωή τους σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι. Ο λόγος αυτής της επιθυμίας είναι ο φόβος για τη ζωή τους, ένας φόβος που σχετίζεται με τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη δυτική Θράκη, οι οποίες δρουν για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου, τον οποίο άλλωστε στήριξαν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα το βράδυ της Παρασκευής και έχουν αναδειχθεί σε μακρύ χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν στις εκκαθαρίσεις που πραγματοποιεί σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα και της Δικαιοσύνης στη γειτονική χώρα. Η δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αποτελεί μείζον ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση σε συνδυασμό με την επιφυλακή στο Αιγαίο μετά τον συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης.
http://www.parapolitika.gr/article/371126/i-ellada-se-synagermo-elikoptera-kai-mahitika-sto-aigaio-praktores-sti-thraki

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.