Η «πιο θλιμμένη πολική αρκούδα» ζει σε ενυδρείο στην Κίνα (Βίντεο)

Ελλάδα: Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας
22/07/2016
Κατρούγκαλος: Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υπερασπίσουμε το ΕΚΑΣ
22/07/2016
Όλα

Πάνω από 285.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση για το κλείσιμο ενός ενυδρείου στην νότια Κίνα, που είναι το σπίτι ενός ζώου που ονομάζεται «η πιο θλιμμένη πολική αρκούδα στον κόσμο».

Η ληθαργική αρκούδα, το όνομα της οποίας είναι πίτσα, εκτίθεται σε ένα «θαλάσσιο πάρκο» μέσα στο εμπορικό κέντρο Grandview στην πόλη Guangzhou. Το ενυδρείο έγινε πρωτοσέλιδο στα διεθνή μέσα μετά το άνοιγμά του στις αρχές Ιανουαρίου, με μία φιλανθρωπική οργάνωση στο Χονγκ Κονγκ να το καταγγέλλει ως «τρομακτική» φυλακή ζώων. Η διοίκηση του πάρκου αρχικά απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η Πίτσα υπέστη κακομεταχείριση.

«Η πολική αρκούδα στο ενυδρείο είναι πολύ χαρούμενη» δήλωσε στην εφημερίδα Guangzhou Daily, ο αναπληρωτής διευθυντής του, Λι Τσενγκτανγκ. Ωστόσο, εν μέσω αντιδράσεων για τις θλιβερές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα ζώα, με τους τουρίστες να ποζάρουν δίπλα τους για selfies, τα μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Animals Asia κλήθηκαν να επισκεφθούν το ενυδρείο τον Απρίλιο. Η ομάδα των ακτιβιστών δήλωσε πως η διεύθυνση του πάρκου είχε «πραγματικά σοκαριστεί» από την διεθνή κατακραυγή και ζήτησε συμβουλές για τη βελτίωση των συνθηκών.

Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε πως δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για το κλείσιμο του ενυδρείου ή για την μετεγκατάσταση των ζώων, μεταξύ των οποίων αρκτικοί λύκοι, φάλαινες Beluga και θαλάσσιοι ίπποι. Ωστόσο, γράφοντας την περασμένη εβδομάδα, ο Ντέιβ Νιλ, διευθυντής της οργάνωσης, είπε πως οι υπεύθυνοι του πάρκου υποσχέθηκαν «μια καλύτερη ζωή για τα ζώα τους» ως αποτέλεσμα της πίεσης που τους ασκήθηκε.

 

[mom_video type=”youtube” id=”_UhP4bcYcsU” width=”100%” height=”350″]

 

 

Πηγή: Guardian

http://www.ethnos.gr/klik/arthro/h_pio_thlimmeni_poliki_arkouda_zei_se_enydreio_stin_kina-64418989/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.