Επίθεση του υπουργείου Εργασίας στη ΓΣΕΕ για τα Λιπάσματα Καβάλας

Το Ναρκωτικό των «κοσμικών» κυκλοφορεί και στην Κρήτη
28/07/2016
Βρέθηκαν κλεμμένοι πίνακες του Νταλί και της Λεμπίτσκα
28/07/2016
Όλα

Επίθεση στη ΓΣΕΕ εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας σχετικά με το θέμα του εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, επισημαίνοντας ότι, «μετά από τόσο καιρό αναβρασμού σχετικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, η ΓΣΕΕ έλυσε τη σιωπή της και καταγγέλλει την κυβέρνηση ως παρατηρητή στο εν λόγω θέμα. Να θυμίσουμε στη ΓΣΕΕ, για να μην επαναλαμβανόμαστε ότι το υπουργείο Εργασίας ασχολήθηκε με κάθε τρόπο με το θέμα εδώ και πολλούς μήνες και έχει καταγγείλει με σαφήνεια τις επιλογές που ακολουθεί η επιχείρηση».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ζητώντας την πλήρη εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Καταγγέλλουν τον εργοδότη για «παράλογα σχέδια», και για «θράσος» που τους ζητάει να αποχωρήσουν οικειοθελώς, «και να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις εικονικές εταιρείες, που ο ίδιος δημιούργησε, ως εργολαβικοί», «καταστρατηγώντας», όπως σημειώνουν, «κάθε εργασιακή σχέση και δημιουργώντας, συγχρόνως, σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, όταν σε μία βαριά χημική βιομηχανία θα εργάζονται μόνο εργολαβικοί εργαζόμενοι».

Το υπουργείο, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «η στάση και οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου προκάλεσαν τα συγχαρητήρια του Σωματείου Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Βιομ. Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας, με χαρακτηριστικό τον τίτλο στο από 19/7/16 δελτίο Τύπου (του σωματείου) που αναφέρει: Το πόρισμα του υπουργείου Εργασίας, ας γίνει “οδηγός” για την επόμενη μέρα στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας», και τονίζει:

«Δυστυχώς, το νομοθετικό πλαίσιο που έχει υφανθεί, τα τελευταία χρόνια, από τις κυβερνήσεις Σαμαρά–Βενιζέλου, έχει απορρυθμίσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον γι” αυτού του είδους τις επιχειρηματικές πολιτικές. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο αγωνίζεται, μέσω των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη, να αλλάξει η κυβέρνηση. Ας αποφασίσει, επιτέλους, η ΓΣΕΕ ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και ας σταματήσει να επιλέγει λάθος αντιπάλους».

 

Επίθεση του υπουργείου Εργασίας στη ΓΣΕΕ για τα Λιπάσματα Καβάλας

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.