Επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους -Ποιοι το δικαιούνται, ποια τα δικαιολογητικά

Έρευνα: Μπορούν τα σκυλιά να καταλάβουν τι λέμε;
31/08/2016
Διπλωματικό πρόβλημα στην Τουρκία λόγω… Τσε Γκεβάρα
01/09/2016
Όλα

Σημαντικό βοήθημα της τάξη των 200 ευρώ το μήνα ακόμα και για 12 μήνες εξασφαλίζουν από το νέο έτος μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας οι «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί».
Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι
Ως μακροχρόνια άνεργοι-δικαιούχοι θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας.
Σημειώνεται ότι ο άνεργος υποχρεούται να προσέλθει ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας επιδότησής του, προκειμένου να υποβάλει αίτηση και να αξιώσει απαίτηση για τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργου, μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση του επιδόματος
Για να λάβει ο δικαιούχος το επίδομα χρειάζεται να υποβάλει τα εξής δικαιολογητικά:

  • Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου της αίτησης οικονομικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή ΚΕΠ, ή απλή φωτοτυπία τού ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
  • Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.λπ.).

Πότε διακόπτεται η επιδότηση
Η καταβολή του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου διακόπτεται στην περίπτωση κατά την οποία ο άνεργος:

  • Αναλάβει μισθωτή ή μη δραστηριότητα.
  • Δεν αποδεχθεί προτεινόμενη από τον ΟΑΕΔ θέση εργασίας, συναφή με τα τυπικά προσόντα και τις δεξιότητές του.
  • Απολέσει την ιδιότητα του ανέργου για οποιονδήποτε λόγο.
  • Δεν εμφανισθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ κατά τον τρίτο μήνα ελέγχου επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Πηγή: Επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους -Ποιοι το δικαιούνται, ποια τα δικαιολογητικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/137000/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-200-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA#ixzz4Iulwuwhu
 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.