Διπλωματικό πρόβλημα στην Τουρκία λόγω… Τσε Γκεβάρα

Επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους -Ποιοι το δικαιούνται, ποια τα δικαιολογητικά
31/08/2016
Ερευνα: Ποια ελληνικά ψάρια είναι ανάρπαστα στην Πορτογαλία
01/09/2016
Όλα

Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης İsmail Kahraman αποκάλεσε τον Αργεντινό επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα «δολοφόνο και ληστή».

Ταυτόχρονα επέκρινε τους Τούρκους νέους που δείχνουν ενδιαφέρον για τη ζωή του Νοτιοαμερικανού επαναστάτη και φορούν μπλουζάκια και σηματάκια με τη φωτογραφία του.

Αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του πρέσβη της Κούβας στην Άγκυρα, αλλά και ποικίλα σχόλια από μερίδα της τουρκικής αντιπολίτευσης και ειρωνικά σχόλια στα κοινωνικά Μέσα.

«Υπάρχουν πλέον και “Dev-Lis” (επαναστάτες μαθητές Λυκείου). Φορούν μπλούζες με τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα. Ο Τσε ήταν εγκληματική φυσιογνωμία που σκοτώθηκε σε ηλικία 39 χρόνων, αφού είχε ο ίδιος διαπράξει εκτελέσεις. Ήταν αντάρτης. Ληστής αναμιγμένος σε δραστηριότητες στην Κούβα, τη Βολιβία και τη Νότια Αμερική. Δεν μπορούν να φοράνε την εικόνα του καθένα οι μαθητές μας. Δεν είναι στις ρίζες μας. Δεν ανήκει στην ιστορία μας» είπε ο Kahraman, μιλώντας σε γιορταστική εκδήλωση στην επαρχία Ρίζε της Μαύρης Θάλασσας. Για να συμπληρώσει: «Είναι παράξενο που όλος ο κόσμος γνωρίζει τον Fatih (Μωάμεθ τον Πορθητή) και η Τουρκία δεν τον γνωρίζει».

Τόνισε ακόμη τη σημασία να μάθουν οι Τούρκοι μαθητές την ιστορία της χώρας τους.

Ο πρέσβης της Κούβας στην Άγκυρα Alberto Gonzales Casals χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις αυτές του Καχραμάν. «Πιστεύω πως οι δηλώσεις αυτές οφείλονται σε παρεξήγηση και παραπληροφόρηση για την ιστορία του Τσε» είπε ο Κουβανός πρέσβης στο Hürriyet Daily News, λέγοντας «ότι χειρότερες εκφράσεις δεν έχουν ειπωθεί ούτε από τους χειρότερους εχθρούς της Κούβας».

Την ίδια ώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία γέμιζαν με φωτογραφίες του Τσε.

Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 12:30

http://www.zougla.gr/kosmos/article/diplomatiko-provlima-stin-tourkia-logo-tse-gevara

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.