Ελλάδα: Εντοπίστηκαν 2 καταστήματα στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια (φωτος)

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αρωγός στην προσπάθεια του παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά και του υπερμαραθωνοδρόμου Λευτέρη Παρασκευά
22/12/2018
61 ημιυπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών τοποθετούνται στην Αλεξανδρούπολη
22/12/2018
Όλα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2018

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκαν, στις 20 Δεκεμβρίου 2018, δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη περίπτωση (Αθήνα) , συνελήφθησαν ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη και (4) αλλοδαποί που συμμετείχαν ως παίκτες σε τυχερό παίγνιο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Επιπλέον συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά του καταστήματος, εκτελώντας χρέη παρατηρητή, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε διενέργεια ελέγχου στο κατάστημα.

Πιο αναλυτικά, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί σε εδικά διαμορφωμένο χώρο (18) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ στο υπόγειο υπήρχαν τοποθετημένα (4) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για την πραγματοποίηση τυχερών παιγνίων με τράπουλες, όπου και κατελήφθησαν οι συλληφθέντες παίκτες.

Συνολικά από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (18) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (4) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια χαρτοπαιξίας,
  • (1.100) ευρώ,
  • (9) τράπουλες και (483) πλαστικές μάρκες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια αποστέλλονται για φύλαξη σε ειδικούς χώρους του ΟΔΔΥ, το χρηματικό ποσό αποδίδεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι (18) σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Στην δεύτερη περίπτωση (Θεσσαλονίκη) , συνελήφθησαν ημεδαπός και (3) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δύο προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος και δύο παίκτες σε τυχερό παίγνιο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (27) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε δύο εκ των οποίων συμμετείχαν οι παίκτες σε τυχερό παίγνιο, ενώ παράλληλα ο έλεγχος τους γινόταν από (2) κεντρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (server).

Συνολικά από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (27) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (2) κεντρικές μονάδες (servers),
  • (1.235) ευρώ,
  • Ειδικό τηλεχειριστήριο για την αλλαγή της κατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και
  • Χειρόγραφες σημειώσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν, σήμερα πρωινές ώρες, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών και Πρωτοδικών.

Στην Αθήνα

Στη Θεσσαλονίκη

 

 

Πηγή Ελληνική Αστυνομία

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.