Είναι επικίνδυνο να κάνει κάποιος έντονη γυμναστική όταν έχει νεύρα

Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην ΞΑΝΘΗ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έρχεται με ΦΟΡΑ…
11/10/2016
“Αγάπη μόνο” στη Θεσσαλονίκη!
12/10/2016
Όλα

Ο συνδυασμός αυξάνει έως και 200% τον κίνδυνο να υποστεί το άτομο καρδιακή προσβολή μέσα σε μια ώρα

Η ανθρώπινη καρδιά δεν μπορεί να αντέξει τα πάντα και για το λόγο αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά όταν κάποιος είναι ψυχολογικά φορτισμένος ή έχει πολλά νεύρα. Μια νέα μελέτη λέει ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία κάποιου να κάνει έντονη σωματική άσκηση όταν έχει νεύρα.

Οι ερευνητές συνέδεσαν επιστημονικά την έντονη σωματική άσκηση με την κατάσταση θυμού, ή γενικότερης συναισθηματικής φόρτισης, αφού διαπίστωσαν ότι αυτός ο συνδυασμός αυξάνει έως και 200% τον κίνδυνο να υποστεί το άτομο καρδιακή προσβολή μέσα σε μια ώρα.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την σωματική άσκηση και το συναισθηματικό στρες ξεχωριστά, για να δουν αν ο κάθε παράγοντας, από μόνος του, θα μπορούσε να επηρεάσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Διαπίστωσαν ότι κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο του ατόμου να υποστεί καρδιακή προσβολή μέσα σε μια ώρα, σύμφωνα με την μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation.

Στην έρευνα συμμετείχαν 12.500 ασθενείς από 52 χώρες που είχαν είχαν τουλάχιστον μια καρδιακή προσβολή. Όλοι οι ασθενείς είχαν λάβει μέρος στην μεγάλη έρευνα Interheart, η οποία εξέτασε παράγοντες κινδύνου για καρδιακές προσβολές.

πηγή: livesience

http://www.protothema.gr/zoi/article/618337/einai-epikinduno-na-kanei-kapoios-edoni-gumnastiki-otan-ehei-neura/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.