Πως η κακή διάθεση των φίλων σου μπορεί να σε επηρεάσει στ’ αλήθεια

Στο χρηματιστήριο τα τραγούδια του Eminem
26/09/2017
Πέθανε ο “Playboy” Χιου Χέφνερ
28/09/2017
Όλα

Screen grab of youtube video 'Girls Season 4: Promo (HBO)' Web to Watch - ÔGirlsÕ woes (L to R) - Jemima Kirke (as Jessa), Zosia Mamet (as Shoshanna), Allison Williams (as Marnie) ThereÕs not a healthy relationship in sight in the new trailer for season four of HBOÕs Girls. Jessa, Marnie, Hannah and Shoshanna return for a new season Jan. 11. Get a sneak peak with a new trailer online now. youtube.com/HBO

Με άμεσο τρόπο

από την ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

Αν περνάς τον χρόνο σου με τους φίλους σου, οι οποίοι τυγχάνει να μην είναι η χαρά της ζωής, δεν είσαι μόνη σου, φανταζόμαστε το ξέρεις. Αυτό που δεν ήξερες μάλλον είναι πως αυτό μπορεί να επηρεάσει βαθιά και την δική σου ευτυχία.

Οι ερευνητές του University of Warwick υποστηρίζουν πως τόσο η καλή, όσο και η κακή διάθεση των γύρω μας μπορεί να μας επηρεάσει. Οι μελετητές ανέλυσαν τα δεδομένα και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν πως εκείνοι που είχαν μίζερους φίλους, τείνουν να έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση.

Στο  μεταξύ, το δείγμα συμμετεχόντων που είχε χαρούμενους φίλους ήταν φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν το συναίσθημα της χαράς.

Ο επικεφαλής της εν λόγω μελέτης Frances Griffiths σχολίασε στο Royal Society Open Science. «Το να κατανοήσουμε ότι αυτά τα συναισθήματα μπορούν να εξαπλώνονται κατά αυτόν τον τρόπο μας βοηθάνε στο να βελτιώσουμε τους δεσμούς φιλίας με αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά τις περιπτώσεις κατάθλιψης.»

Φυσικά, είναι σημαντικό να στηρίζουμε τους φίλους μας όταν περνάνε δύσκολες καταστάσεις και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε τυχόν εμπειρίες, όπως προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας. Ωστόσο αν αυτός που γκρινιάζει, απλά για γκρινιάζει μονίμως, καλό θα ήταν να προσέχετε και να σκεφτείτε καλά τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε εσάς.

http://www.marieclaire.gr/art-lifestyle/body-mind/pos-kaki-diathesi-ton-filon-sou-bori-na-se-epireasi-st-alithia/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.