Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτείτε και να μην χωρίσετε τα πέντε πρώτα χρόνια

Ακτή Καλαμίτσας: ο τύπος (ή η έλλειψή του) και η ουσία (και η αναζήτησή της)
30/01/2017
Προκλητικό non paper για τους «8»
31/01/2017
Όλα

Τι έδειξε μελέτη του πανεπιστημίου της Γιούτα

Ούτε πολύ νωρίς, ούτε όμως πολύ αργά…

Στην ιδανική ηλικία για να δεθεί κάποιος «αιωνίως» με τα δεσμά του γάμου και τον τέλειο σύντροφο κατέληξε το πανεπιστήμιο της Γιούτα, μετά από πολύχρονη μελέτη.

Ούτε πολύ νωρίς, ούτε όμως πολύ αργά, είναι το «μότο» του αποτελέσματος, που προσδιορίζει πως η ιδανικότερη ηλικία για να παντρευτεί κανείς είναι μεταξύ 28 και 32 ετών. Το όριο αφορά και άντρες και γυναίκες, ενώ συνοδεύεται από μία πολύ… σημαντική διευκρίνιση: Είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτεί κάποιος και να μην χωρίσει… τα πρώτα πέντε χρόνια – ακολούθως, η έρευνα και γενικώς η επιστήμη «νίπτει τας χείρας της»!

Οι μελετητές ανέλυσαν στοιχεία της τετραετίας 2006-2010 και μετά της διετίας 2011-2013 και κατέληξαν σε μια «καμπύλη» του ποσοστού κινδύνου διαζυγίου: Όσο πιο κοντά στην αρχή της δεκαετίας των 20 τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες χωρισμού, ενώ ανάλογη αύξηση σημειώνεται και όσο πιο κοντά στο τέλος της δεκαετίας των 30 βρίσκεται ο «υποψήφιος» γαμπρός ή νύφη. Μάλιστα, για κάθε χρόνο μετά τα 32, οι πιθανότητες όποιος παντρευτεί να χωρίσει σε λιγότερο από πέντε χρόνια, αυξάνονται κατά 5% κατ’ έτος.

Όσον αφορά στην αιτιολόγηση, οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι μεταξύ των 28 και των 32, οι άνθρωποι είναι αρκετά μεγάλοι για να συνειδητοποιήσουν αν μπορούν να ζήσουν με τον σύντροφό τους, χωρίς να τυφλώνονται από τις ορμόνες, έχουν ήδη κάνει σημαντικές επιλογές στη ζωή τους και έχουν αναλάβει αρκετές ευθύνες.

Επιπλέον δεν είναι και τόσο μεγάλοι ώστε να τους είναι δύσκολο να αλλάξουν συνήθειες και να μην συμβιβάζονται, ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν πρώην συζύγους ή παιδιά που θα δυσκόλευαν την κατάσταση.

http://www.protothema.gr/zoi/article/649512/auti-einai-i-idaniki-ilikia-gia-na-padreuteite-kai-na-min-horisete-ta-pede-prota-hronia/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.