Μεγάλο deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου

Ο Ευγένιος Τριβιζάς πήρε το «όσκαρ παραμυθιού» νικώντας τη Disney!
12/02/2016
Τι δουλειά έχει ο Μπαλούρδος στην «Μουρμούρα»;
13/02/2016
Όλα

Δύο ελληνικές οικογένειες με ιστορία στο λιανεμπόριο ενώνουν τις δυνάμεις τους· ο όμιλος Σκλαβενίτης και ο όμιλος Μαρινόπουλος προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη υπεραγορών σε όλη την Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται καταρχάς τη λειτουργία των 33 υπεραγορών, συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα. Μελλοντικά θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε περίπου €325 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η συμμετοχή των δύο ομίλων στο μετοχικό κεφάλαιο και το ΔΣ της νέας εταιρείας θα είναι ισοβαρής. Ο όμιλος Μαρινόπουλος θα επιλέγει τον εκάστοτε μη εκτελεστικό πρόεδρο του ΔΣ και ο όμιλος Σκλαβενίτης τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί σε βάθος δύο μηνών και τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

http://www.pontos-news.gr/article/146826/megalo-deal-sklaveniti-marinopoyloy

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.