Εγκλημα στην Υδρα: To τατουάζ «πρόδωσε» την Γεωργιανή

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τη μεγάλη αγροτική συγκέντρωση (Βίντεο)
12/02/2016
Η Καβάλα «οικοδέσποινα» του ευρωπαϊκού συνεδρίου μοτοσυκλετιστών
12/02/2016
Όλα

Άλλαξε… χτένισμα, στυλ ντυσίματος, απέφυγε τα μέρη που σύχναζε, για να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή της, αλλά την πρόδωσε το… τατουάζ.

Η 29χρονη από τη Γεωργία, μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, ήταν η μοναδική από τους κατηγορουμένους της στυγερής δολοφονίας του67χρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, στις 16 Αυγούστου 2015, στην Ύδρα.

Εκείνη είχε φύγει μαζί με τον 39χρονο αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, Dato Dobordsinidze (Mamuka Gvintsadge πραγματικά στοιχεία), αμέσως μετά τη δολοφονία, με θαλάσσιο ταξί, φθάνοντας στη Βάρκιζα, έχοντας στην κατοχή τους τα 47.500 ευρώ που είχαν αρπάξει από το θύμα.

Σχεδόν άμεσα είχαν συλληφθεί επτά από τους δράστες, ενώ ο 39χρονος αρχηγός συνελήφθη στις 10 Νοεμβρίου 2015 στην Καλλιθέα. Σημειώνεται ότι ο «Dato» και τρεις ακόμη συνεργοί του είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου. Μαζί με τον Irakli Katzadje, είχαν συλληφθεί το 2011 κατηγορούμενοι για ληστείες, κλοπές, παράνομη οπλοφορία. Τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και τεσσάρων μηνών. Συμπληρώνοντας περίπου 2,5 χρόνια εγκλεισμού, έκαναν χρήση του νόμου και αποφυλακίστηκαν  στις 8 Ιουλίου 2015. Μετά από… 39 ημέρες έκαναν φόνο!

Αλλαξε look και συνήθειες

H 29χρονη, για 6 μήνες κρυβόταν στην Αθήνα. Άλλαξε look και συνήθειες, μετακόμισε στο Γαλάτσι επιχειρώντας να αποφύγει τον εντοπισμό της. Από το βίντεο κάμερας του εστιατορίου, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει, ότι η γυναίκα που βρισκόταν στην παρέα των δολοφόνων έμοιαζε με την 29χρονη, η οποία είχε ένα τατουάζ στον πήχη του δεξιού της χεριού,  όμοιο με αυτό που φαινόταν στη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο πλευρό των δραστών. Το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκε από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε νοικιασμένο αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο συμπατριώτες της. Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν. Οι δύο άνδρες ήταν σεσημασμένοι για κλοπές, ωστόσο μετά την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι DNA που βρέθηκε στον χώρο του εγκλήματος και στο θαλάσσιο ταξί, ταυτίζεται με αυτό της 29χρονης γυναίκας.

Η «Καίτη» παραδέχθηκε ότι ήταν μαζί με τον «Dato» στο νησί, ότι βρέθηκε στην ταβέρνα του θύματος, ωστόσο δεν γνώριζε και δεν συμμετείχε στο έγκλημα. Ισχυρίστηκε πως ο 39χρονος της είπε να φύγουν το πρωί της 16ης Αυγούστου 2015 με θαλάσσιο ταξί, τα χρήματα τα είχε εκείνος, ενώ για το έγκλημα ενημερώθηκε την επόμενη μέρα από τα… δελτία ειδήσεων. «Όταν το έμαθα, τους ρώτησαν γιατί σκότωσαν τον άνθρωπο. Τους είπα ότι θα τα πω όλα στην αστυνομία. Τότε με απείλησαν πως αν κάνω κάτι τέτοιο θα με σκοτώσουν» είπε στους αστυνομικούς η 29χρονη, θέλοντας να αιτιολογήσει τους λόγους που άλλαξε τα χαρακτηριστικά της και γιατί δεν παραδόθηκε στην αστυνομία.

Το βράδυ της 16ης Αυγούστου 2015, ο Μανώλης Οικονόμου και η 58χρονη σύζυγός του Χρυσίνα, έκλεισαν το γνωστό εστιατόριο «Γειτονικόν» στην Ξερή Ελιά και πήγαν σπίτι τους. Οι δράστες αφού βεβαιώθηκαν πως και οι δύο πήγαν για ύπνο μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο του ισογείου. Αφού έδεσαν χειροπόδαρα την γυναίκα του, της έδωσαν να πιει υπνωτικό, τη φίμωσαν και της έδεσαν τα μάτια. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο άτυχο άνδρα. Αφού τον έδεσαν και τον βασάνισαν για να τους πει που υπάρχουν κοσμήματα και μετρητά, έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο. Πήραν κοσμήματα, 47.500 ευρώ  και διέφυγαν. Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα του κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Οι δράστες είχαν διαφύγει με θαλάσσια ταξί. Οι πέντε από αυτούς είχαν συλληφθεί πάνω σε ένα από αυτά, αλλά ο 39χρονος αρχηγός και η 29χρονη σύντροφός του κατόρθωσαν να φθάσουν στη Βάρκιζα.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/egklima-stin-udra-to-tatouaz-prodwse-tin-gewrgiani

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.