Μικρά μυστικά για τέλεια μπουγάδα

Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της
02/02/2016
Στην επιτροπή Νόμπελ η υποψηφιότητα για τους Ήρωες του Αιγαίου
02/02/2016
Όλα

Μπορεί η τεχνολογία να δίνει εύκολες λύσεις στο πλύσιμο των ρούχων, αλλά τα παραδοσιακά μυστικά της γιαγιάς είναι πάντα επίκαιρα και χρήσιμα για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα και πεντακάθαρα ρούχα.

Κάθε λεπτό μετράει. Αντιμετώπισε τους λεκέδες όσο πιο γρήγορα γίνεται και φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι όλα τα απαραίτητα:
* Καθαρά πανιά για να απορροφήσουν τα υγρά.

* Ειδικό υγρό για τους λεκέδες που μπαίνει στην πρόπλυση.
* Το καθαρό οινόπνευμα καθαρίζει λεκέδες από γρασίδι.
* Διέλυσε λίγη γλυκερίνη σε νερό και μούλιαε σε αυτό τα ρούχα με ξεραμένους λεκέδες.
* Αραίωσε οξυζενέ σε νερό για να μουσκέψεις τα λευκά ρούχα που έχουν κιτρινίσει.
* Με λευκό ξίδι εξουδετερώνεις τις δυσάρεστες οσμές εξαφανίζεις λεκέδες από ιδρώτα.

Μην βλέπεις το πλύσιμο των ρούχων ως… βουνό. Μάθε τα μικρά μυστικάπου θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.
Μην βλέπεις το πλύσιμο των ρούχων  ως... βουνό. Μάθε τα μικρά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

* Για να αφαιρέσεις κόλλα χρησιμοποιήσε λίγη βενζίνη σε ένα κομμάτι βαμβάκι.
* Οι λεκέδες από αίμα εξαφανίζονται αν ξεπλύνεις το ρούχο σε κρύο νερό και μετά το αφήσεις να μουσκέψει σε χλιαρό νερό με σαπούνι. Μούσκεψε τα ασπρόρουχα σε χλιαρό νερό με λίγη αμμωνία και μετά πλύνε κανονικά
* Για να αφαιρέσεις την τσίχλα, άφησε το ρούχο στο ψυγείο ώσπου να ξεραθεί και μετά τράβηξέ τη μέχρι να ξεκολλήσει. Επίσης, ταμπόναρε το σημείο με λίγο οινόπνευμα.
* Τα σημάδια από τα χρωματιστά μολύβια των παιδιών θα εξαφανιστούν αν τρίψεις το σημείο με λίγο οινόπνευμα. Μετά πλύνε το ρούχο με απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες.
* Οι λεκέδες από λίπος αντιμετωπίζονται αν βρέξεις το σημείο με νερό και προσθέσεις λίγο απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες. Μετά, πλύνε με πολύ ζεστό νερό.

Τα ευαίσθητα τραπεζομάντηλα και υφάσματα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ειδικά η δαντέλα.
Τα ευαίσθητα τραπεζομάντηλα και  υφάσματα χρειάζονται ιδιαίτερη  φροντίδα. Ειδικά η δαντέλα.

* Για να αφαιρέσεις τους λεκέδες απόμελάνι τρίψε το σημείο με λίγο ασετόν. Ρίξε μερικές σταγόνες χυμό από λεμόνι και λίγο αλάτι. Ξέβγαλε και πλύνετε κανονικά.
* Εξαφάνισε τους λεκέδες από ιδρώτα με ένα μείγμα από ένα μέρος λευκό ξίδι και 10 μέρη νερό.
* Αφαίρεσε τους λεκέδες από βαφή παπουτσιών με οινόπνευμα. Μούσκεψε το ρούχο σε νερό με απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες και μετά πλύνε κανονικά.
* Τα σημάδια από κραγιόναντιμετωπίζονται επίσης με καθαρό οινόπνευμα. Στη συνέχεια τρίψε το σημείο με λίγο υγρό σαπούνι και πλύνε σε ζεστό νερό.

Πρόσεξε τα ρούχα σου για να τά έχεις όλα. Γύρνα όλα τα ρούχα ανάποδα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο για να έχουν λιγότερη φθορά στην εξωτερική πλευρά, ειδικά αν έχουν στάμπες ή ανάγλυφα σχέδια.

Ειδικές φροντίδες. Τα ευαίσθητα ρούχα, όπως οι δαντέλες και τα παλιά τραπεζομάντιλα χρειάζονται ειδική μεταχείριση στο πλύσιμο για να διατηρηθούν.
*Πριν πλύνεις τα λινά υφάσματα άφησέ τα να μουσκέψουν σε νερό με απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα όλη νύχτα. Στη συνέχεια μπορείς να τα πλύνες στο πλυντήριο στον ελαφρό κύκλο και ξέβγαλέ τα στο χέρι αφού προσθέσεις λίγο λευκό ξίδι στο νερό. Αν υπάρχουν λεκέδες, αντιμετώπισέ τους με λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι που θα βάλεις σε υγρό ύφασμα. Αν μπορείς, άφησέ τα να στεγνώσουν έξω στον ήλιο.
*Για να καθαρίσεις τις δαντέλες ρίξε λίγο ταλκ, άφησε για δυο μέρες και μετά ξέβγαλε το ύφασμα. Άφησε να μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό και πλύνε στο χέρι με απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα, προσθέτοντας λίγο ξίδι στο ξέβγαλμα. Αν υπάρχουν λεκέδες αντιμετώπισέ τους με χυμό λεμονιού πριν από το πλύσιμο. Σιδέρωσε τις δαντέλες βάζοντας από κάτω μια μαλακιά πετσέτα και φύλαξε τες μέσα σε μια μαξιλαροθήκη για να μην τσαλακωθούν.

Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=37548&subid=2&pubid=7024473

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.