Βερολίνο: Το τζαμί… του τρόμου κάνουν «φύλλο και φτερό» οι Αρχές

Ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι στο κέντρο του Βόλου
24/12/2016
Τα κακά πνεύματα των Χριστουγέννων (Φωτογραφίες)
25/12/2016
Όλα

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», το Τζαμί του Τρόμου» βρίσκεται μόλις 15 λεπτά  από το σημείο της τραγωδίας

Ελάχιστες οι απαντήσεις, πολλά τα ερωτηματικά για το μακελειό στο Βερολίνο στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών έχει μπει το «τέμενος του τρόμου» όπου σύχναζε ο Τυνήσιος μακελάρης στο Βερολίνο.

Οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» το Τζαμί… του Τρόμου, που φέρεται να ήταν «φωλιά»
των τζιχαντιστών. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», το «Τζαμί του Τρόμου» βρίσκεται μόλις 15 λεπτά  από το σημείο της τραγωδίας.

Στην αντιτρομοκρατική είναι σίγουροι ότι το τέμενος Φουσιλέτ στην οδό Περλεμπέργκερ ήταν στέκι του δράστη, και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν ο Άμρι είχε στενές σχέσεις με κάποια απ’ τα μέλη και τους επισκέπτες του τζαμιού.

Να σημειωθεί κάπου εδώ, ότι μιλάμε για το σημείο, εκεί όπου ο Τυνήσιος άρπαξε το φορτηγό. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το «γυράδικο», όπου είχε πάει να φάει ο πολωνός οδηγός. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η επίθεση να οργανώθηκε από άτομα στο τέμενος. Ίσως ο δράστης κατά τις επισκέψεις του στο τζαμί να πρόσεξε ότι στην περιοχή κυκλοφορούν πολλά φορτηγά.

Το ραδιόφωνο του Βερολίνου «rbb» δημοσίευσε πρόσφατα, στην ηλεκτρονική του σελίδα, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Άνις Άμρι να βγαίνει από τζαμί της πόλης στην συνοικία Μοαμπίτ λίγο μετά την επίθεση. Ωστόσο οι έρευνες απέδειξαν ότι τελικά δεν ήταν ο 24χρονος Τυνήσιος που απεικονίζεται στο βίντεο.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο 24χρονος δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση αφού είχε χαρακτηρισθεί επικίνδυνος και κατείχε άδεια προσωρινής παραμονής περιμένοντας το νέο του διαβατήριο από την Τυνησία, ώστε μετά να απελαθεί.

Την περασμένη Πέμπτη άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο τζαμί.

http://www.protothema.gr/world/article/640088/verolino-se-tzami-ton-tzihadiston-prin-kai-meta-to-makeleio-o-anis-amri/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.