10 πρωτότυποι τρόποι να απολαύσετε το καρπούζι!
17/08/2016
Πανελλήνιες 2016: Tα πάνω-κάτω σε ιατρικές και παιδαγωγικές σχολές -Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις
17/08/2016
Όλα

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα ανοικτά της Αίγινας. Λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για κακούργημα στον Θρασύβουλο Λυκουρέζο, χειριστή του ταχύπλοου, ο οποίος θα κρατηθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Ο 77χρονος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Η απολογία στην Ε’ ανακρίτρια θα γίνει την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 13.00 το μεσημέρι.
[mom_video type=”youtube” id=”tKjFFirtLQ8″ width=”100%” height=”350″]
Στα δικαστήρια του Πειραιά, συγγενείς των θυμάτων τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων

Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη λιμενική αρχή να συγκεντρώνει στοιχεία από τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή της στο παρελθόν του 77χρονου, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο Λιμεναρχείο του νησιού και το πρωί πήρε τον δρόμο για τον Πειραιά προκειμένου να καταθέσει στον ανακριτή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο συλληφθείς, ο οποίος νοσηλεύτηκε πρόσφατα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Σημειώνεται, ότι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είναι ξάδελφος του γνωστού δικηγόρου.
Κάτοικοι του νησιού αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, την ώρα που πλήθος ερωτημάτων αναζητούν επιτακτικά απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη τα μοιραία δευτερόλεπτα στο στενό της Μονής και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών στην ελληνική επικράτεια. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά.


Αλ. Λυκουρέζος: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους»

Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια Πειραιά το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή του 77χρονου, τόνισε ότι «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
Παράλληλα, είπε ότι ο πελάτης του βαρύνεται με τέσσερις κατηγορίες (δύο πλημμελήματα και δύο κακουργήματα). Ο κ. Λυκουρέζος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας με τον 77χρονο, επισημαίνοντας ότι «κατέχει νόμιμη άδεια χειρισμού».

Η έξοδος του 77χρονου από τα δικαστήρια Πειραιά


Ζητούν απονομή Δικαιοσύνης για τα θύματα

Νωρίτερα, στα δικαστήρια του Πειραιά, συγγενείς των θυμάτων τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων.




Του έφεραν κρεβάτι στο Λιμεναρχείο

Λίγο μετά τις 08.00 το πρωί της Τετάρτης ο 77χρονος χειριστής είχε περάσει την πόρτα του Λιμεναρχείου Αίγινας, όπου κρατείτο όλο το βράδυ και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με όχημα της Ελληνικής Ακτοφυλακής στο λιμάνι του νησιού για να μεταβεί στον Πειραιά.Πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας υποστήριξαν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το ναυτικό δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα​Την Παρασκευή, όταν θα οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια του Πειραιά, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το τι οδήγησε στη ναυτική τραγωδία. Ιδιαίτερη έμφαση στην προανάκριση δίνεται στην κατάσταση της υγείας του συλληφθέντος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας για προβλήματα στα κάτω άκρα (θρομβώσεις), παίρνοντας μάλιστα εξιτήριο την περασμένη Τετάρτη. Εφόσον υπάρξει επιβεβαίωση, τότε τίθενται σοβαρά ερωτήματα με το κατά πόσο ήταν σε θέση να χειριστεί το ταχύπλοο σκάφος.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της νύχτας τον επισκέφτηκε γιατρός στο Λιμεναρχείο της Αίγινας προκειμένου να τον εξετάσει έπειτα από παράπονα που έκανε σε στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής πως δεν αισθανόταν καλά, ενώ λίγο πριν από τις 02.00 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή να του στείλουν και ένα κρεβάτι για να αναπαυτεί.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά του 77χρονου στο λιμάνι της Αίγινας

Ο 77χρονος χειριστής

Ο 77χρονος χειριστής

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Τι υποστήριξε ο 77χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς υποστήριξε στα πρώτα του λόγια στους λιμενικούς ότι δεν αντελήφθη την παρουσία του τουριστικού σκάφους παρά μόνο όταν ήταν αδύνατο να κάνει κάτι για να αποφύγει τη σφοδρή πρόσκρουση.

Ο χειριστής του ταχύπλοου

Ο χειριστής του ταχύπλοου
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το «Ντουέντε» εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα, κόβοντας κυριολεκτικά στη μέση το σκάφος «Αντωνία», το οποίο μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη νήσο Μονή. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένα 5χρονο κορίτσι. Ο ίδιος, πάντως, υποστήριξε πως δεν έτρεχε με το ταχύπλοο.
Πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας τόνισαν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το ναυτικό δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα. Στο σκάφος βρίσκονταν άλλα τρία άτομα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο προκειμένου να καταθέσουν για την τραγωδία.
Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τους ναυαγούς στη θάλασσα:

Θ. Δρίτσας: Θα δοθούν απαντήσεις
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ο 77χρονος είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης σκαφών, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.
Ο κ. Δρίτσας είπε επίσης ότι η ναυτική τραγωδία ανοίγει εκ νέου το ζήτημα της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα. «Οι λεβέντες της θάλασσας και οι λεβέντες της ασφάλτου δεν είναι άξιοι θαυμασμού αλλά κοινωνικής απαξίωσης» πρόσθεσε.

Ντοκουμέντο zougla.gr: Το ταχύπλοο 8 μέτρων που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος μετά το δυστύχημα, αραγμένο στο λιμάνι της Αίγινας, όπου το μετέφερε ρυμουλκό.


Ο γιος του καπετάνιου του τουριστικού σκάφους δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί


Τα συντρίμμια της βάρκας που εμβολίστηκε:




citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.