Διαβάστε εδώ: Πώς γίνεται πίνακας του ’30 να δείχνει αυτόχθονα να κρατά smartphone;

Η ίδια η εικόνα ωθεί το ασυνείδητο σας να συνδέσει φιγούρες με φόβο αφού δίνει ένα υποσυνείδητο μήνυμα μιάς νεκροκεφαλής, το σύμβολο του φόβου. Η εικόνα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι το σχήμα της νεκροκεφαλής και μετά τις υπόλοιπες φιγούρες. Η πρώτη φιγούρα που θα δείτε αποκαλύπτει πολλά για τον μεγαλύτερο φόβο σας αφού είναι η πρώτη που συνδέετε αυτό το ασυνείδητο συναίσθημα, σύμφωνα με το Lifecoachcode.com.

Aυτό το τεστ ψυχανάλυσης είναι γρήγορο, εύκολο και αποτελεσματικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε για την πρώτη φιγούρα της εικόνας που σας τράβηξε το βλέμμα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που είδατε;

1. Μικρό κορίτσι

Αν η πρώτη φιγούρα που είδατε ήταν το μικρό κορίτσι, οι φόβοι σας προέρχονται από καταπιεσμένα συναισθήματα από την παιδική σας ηλικία. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι γεγονότων που μπορούν να στιγματίσουν το μυαλό ενός παιδιού. Αν δεν έχουν επεξεργαστεί σωστά, μπορούν να βγουν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής στη μορφή φόβων, εθισμών, γνωστικά μοτίβα και ακατάλληλες επιθυμίες.

H σχέση με τη μητέρα σας είναι κρίσιμη στη συναισθηματική σας ανάπτυξη. Αν το παιδί πέρασε πολύ καιρό μακριά από τη μητρική φιγούρα, ή αν η μητέρα έδειξε λίγη ή καθόλου στοργή κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της παιδικής ηλικίας, είναι πιθανό όλα να προβάλλονται ασυνείδητα μέσω των φόβων.

Έτσι, το παιδί μπορεί να αναπτύξει φόβο στο να παίρνει αποφάσεις ή ευθύνες.

Το τραύμα δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα στην παιδική ηλικία, μπορεί να υπάρξει στη βρεφική ηλικία, στη περιγεννητική φάση, κατά τη διάρκεια της κύησης ή της γέννησης.

2. Πεταλούδα

Η πεταλούδα είναι ένα από τα σύμβολα που συχνά συνδέεται με θετική σημασία. Ωστόσο, υπάρχει μία βαθύτερη ασυνείδητη σημασία σε αυτό το σύμβολο που προέρχεται από ένα πιο σκοτεινό μέρος.

Σύμφωνα με την ερμηνεία των ονείρων η πεταλούδα είναι σημάδι ευκαιριών και νέων αρχών.

Μία λαμπερή και πολύχρωμη πεταλούδα είναι σημάδι ελπίδας, ένα νέο συμβάν στη ζωή κάποιου ενώ μία άχρωμη πεταλούδα είναι συνδεδεμένη με μία ευκαιρία που δε συνειδητοποιήσαμε και θα μας είχε βοηθήσει.

Το πνευματικό νόημα του συμβόλου αυτού είναι ένας μεταφορέας ψυχών στη μετέπειτα ζωή. Οδηγεί τη πεταλούδα στο κόσμο των νεκρών.

Αν είναι η πεταλούδα είναι το πρώτο πράγμα που είδατε στην εικόνα, τότε οι ασυνείδητοι φόβοι σας προέρχονται από το φόβο για τον θάνατο, ή την άλλη πλευρά που είναι ο φόβος του να μη ζείτε, το να χάνετε ευκαιρίες. Θα μπορούσατε επίσης να αντιστέκεστε στο να νιώθετε καταπιεσμένα συναισθήματα πένθους για κοντινούς ανθρώπους σας που δεν είναι πια εδώ.

3. Φράουλα

Η φράουλα τοποθετημένη ακριβώς στο κέντρο της εικόνας και με μέγεθος πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο είναι το φρούτο στην πραγματικότητα, αντικατοπτρίζει την καρδιά. Η φράουλα αντιπροσωπεύεται ως σύμβολο αγάπης εδώ και πολλά χρόνια. Μία καλύτερη αντιπροσώπευση θα ήταν ένα σύμβολο που προέρχεται από τον πόνο της αγάπης.

Υπάρχει μάλιστα ένας μύθος που λέει: Εξαιτίας του θανάτου του Άδωνη, η θεά Αφροδίτη δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει και κάθε δάκρυ που έπεφτε στο έδαφος παρήγαγε φράουλες.

Αν η πρώτη φιγούρα που είδατε ήταν η φράουλα, αυτό που ψάχνεται είναι στην καρδιά σας. Οι μεγαλύτεροι φόβοι σας προέρχονται από την ασυνείδητη αντίσταση που έχετε ως προς την αγάπη.

Η προέλευση αυτού του φόβου και η συναισθηματική αντίσταση σε κάτι τόσο όμορφο όσο η αγάπη, συχνά προέρχεται από τη παιδική ηλικία και το πώς οι γονείς μας εξέφραζαν τα αισθήματά τους ο ένας για τον άλλον μπροστά μας. Ωστόσο, μπορεί να προέρχεται από ένα σκληρό χωρισμό σε μία από τις πρώτες σχέσεις σας.

Το εξογκωμένο σχήμα της φράουλας, δείχνει το πόση αγάπη έχετε να δώσετε. Λέει πως υπάρχει τόση αγάπη, που καταπιέζετε μέσα σας και που φοβάστε να δώσετε επειδή πιστεύετε πως θα τιμωρηθείτε.

4. Αράχνη

Η αράχνη είναι ένας από τους πιο κοινούς φόβους των ανθρώπων. Είναι ένας εξελικτικός μηχανισμός επιβίωσης, που μας έκανε να αντιλαμβανόμαστε περισσότερο τους μικρούς κινδύνους που μπορεί να μας περιτριγυρίζουν.

Ωστόσο, η αράχνη σαν σύμβολο προέρχεται από ένα βαθύτερο ασυνείδητο φόβο πως το περιβάλλον μας δεν είναι ασφαλές.

Αν είδατε πρώτη τη φιγούρα της αράχνης σημαίνει πως ο ασυνείδητος φόβος προέρχεται από το ότι δε νιώθετε εντελώς ασφαλείς σε ένα περιβάλλον.

Πάντα ψάχνετε να βρείτε κάτι λάθος και επικίνδυνο στις λεπτομέρειες ακόμα και στα πιο ασφαλή μέρη. Αυτή η συνεχής έρευνα για τον κίνδυνο σας αποτρέπει από το να παραδωθείτε εντελώς σε όμορφες και χαρούμενες στιγμές και συχνά υπεραναλύετε κάθε σχέδιο. Το άγχος και οι κρίσεις πανικού ίσως να σας βασανίζουν.

Αυτός ο ασυνείδητος φόβος πως δεν είστε ασφαλείς συχνά προέρχεται από μία υπερενεργή αμυγδαλή του εγκεφάλου σε συνδυασμό με ανησυχητική συμπεριφορά. Μπορεί να μεγαλώσατε ανάμεσα σε ανθρώπους που ανησυχούσαν υπερβολικά ή μπορεί να είναι ένας τρόπος σκέψης που αναπτύξατε μόνοι σας.

5. Δέντρα

Το δέντρο είναι ένα πολύ δυναμικό ψυχολογικό σύμβολο. Ένα από τα καλύτερα ψυχαναλιτικά τεστ αξιολογεί τη ψυχή ενός ανθρώπου από τη θέση που θα ζωγραφίσει ένα δέντρο σε ένα κομμάτι χαρτί.

Το δέντρο συμβολίζει τις ρίζες μας και σε αυτή τη περίπτωση έχει βαθύτερο συμβολισμό. Δύο δέντρα που δημιουργούν γέφυρα είναι πιθανό να σημαίνουν πως έχουμε μία εσωτερική σύγκρουση την οποία δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε ακόμη. Ένα συναισθηματικό χώρισμα που δεν μπορούμε να ενώσουμε.

Αν από τα πρώτα πράγματα που είδατε στην εικόνα ήταν τα δύο δέντρα, αυτό σημαίνει πως οι μεγαλύτεροι φόβοι σας προέρχονται από την αποδοχή αυτού του ασυνείδητου συναισθηματικού χωρίσματος. Φοβάστε να αποδεχτείτε ένα κομμάτι του εαυτού σας ως δικό σας. Αναπτύσετε τη ταυτότητά σας γύρω από αυτή τη σκιά του εαυτού σας που αντιστέκεστε στο να την ενώσετε με εσάς.

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε τις μεγαλύτερες αμφιβολίες και αβεβαιότητές μας πολύ καλά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο όταν κάποιος άλλος σας τις φανερώνει.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, το καλύτερο πράγμα θα ήταν συμβουλευτείτε κάποιον που έχει μία εξωτερική οπτική γωνία, χωρίς καμία προτίμηση ή προκαθορισμένη γνώμη, έτσι ώστε να μπορέσει να δει την κατάσταση διαφορετικά. Το να αντιμετωπίσετε τη σκιά του εαυτού σας μπορεί να είναι μία πολύ δυναμική κίνηση.

6. Αρκουδάκια

Ο ένας τρόπος που είναι μικρό παιδί μπορεί να νιώσει σιγουριά είναι να αγκαλιάσει το αρκουδάκι του. Είναι το μέρος που αποδράει κάθε παιδί, ένα μέρος κατανόησης, ασφάλειας, ακόμα και ζεστασιάς.

Αυτό συμβολίζει ένα αρκουδάκι, έναν φίλο που είναι κατανοητικός άνευ όρων, ένα ασφαλές μέρος ζεστασιάς και αγάπης. Όταν υπάρχει φόβος, κάθε παιδί αγκαλιάζει το αρκουδάκι του, αυτή είναι η φυσική αντίδραση των παιδιών.

Ωστόσο, τα αρκουδάκια σε αυτή την εικόνα είναι ελαφρώς περίεργα και το γεγονός πως τα είδατε πρώτα αποκαλύπτει κάτι ενδιαφέρον. Φοβάστε τον φόβο.

Ο φόβος αυτός προέρχεται από ένα ασυνείδητο τραύμα που πιθανότατα συνέβη κάποια στιγμή στη παιδική σας ηλικία, ένα συμβάν όπου βιώσατε φόβο και δεν είχατε τίποτα για να σας κάνει να νιώσετε ανακούφιση.

Καταπιέσατε αυτό το συμβάν βαθιά μέσα στο ασυνείδητό σας και προσπαθείτε να αποφύγετε τον φόβο με κάθε κόστος γιατί σας θυμίζει εκείνη τη στιγμή που ήσασταν αβοήθητοι και μόνοι. Μπορεί να φοβάστε να είστε μόνοι ή να εμπιστευθείτε τους άλλους.

Πηγή: www.lifecoachcode.com

http://jenny.gr/well-being/psyxologia/723057/to-prwto-pragma-poy-tha-deite-se-ayth-thn-eikona-apokalyptei-toys-bathyteroys-foboys-sas