Το μυστικό της CIA για την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος

Κύπρος: Μείωσαν την ποινή για παιδική πορνογραφία επειδή τα αρχεία είχαν… απλώς ερωτικές πόζες παιδιών
29/09/2017
Καβάλα: Συνελήφθη 18χρονη που «άνοιξε» τρία σπίτια με συνεργό τσιλιαδόρο ετών… 10!
01/10/2017
Όλα

Κι όμως, η CIA μπορεί να έχει πληροφορίες που να αφορούν στον στρατηλάτη και ηγέτη Μέγα Αλέξανδρο. Και δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

Κι όμως, η CIA μπορεί να έχει πληροφορίες που να αφορούν στον στρατηλάτη και ηγέτη Μέγα Αλέξανδρο. Και δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν αρχαιολόγοι από το Ιράκ και τη Μεγάλη Βρετανία έφεραν στο φως μια πόλη-κλειδί στην πορεία των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Πρόκειται για μία πόλη η οποία χτίστηκε είτε για την προετοιμασία της μεγάλης μάχης στα Γαυγάμηλα, είτε μετά, για την εδραίωση της κυριαρχίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή, το 331 π.Χ.

Η ακριβή της θέση είναι στην Νταρμπάντ ι Ράνια, στην τεχνητή λίμνη Ντουκάν στον ποταμό Ζαμπ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα Άρβυλα, τη σημερινή Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η CIA κάθε άλλ οπαρά ενδιαφέρεται για την αρχαιολογία. Όμως, οι Αμερικανοί ήθελαν να γνωρίζουν τα πάντα για την περιοχή, καθώς είναι τοποθεσία – κλειδί, ανάμεσα σε Τουρκία, Ιράκ, Ιράν και Συρία. Από τη δεκαετία του 1960 λοιπόν είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση Corona για την πλήρη χαρτογράφησή της.

 

1

Κατασκοπευτικοί δορυφόροι κατέγραψαν τα πάντα. Στις εικόνες από το στρατηγικής σημασίας σημείο φαίνεται ολοκάθαρα ότι στο πέρασμα Καλάτγκα Νταρμπάντ υπάρχουν ενδείξεις αρχαίας πόλης. Άλλωστε η ονομασία Καλάτγκα Νταρμπάντ σημαίνει στην κουρδική γλώσσα κάστρο στο ορεινό πέρασμα.

Οι δεκαετίες πέρασαν και τα στοιχεία της CIA αποχαρακτηρίστηκαν. Έφτασαν ως τα χέρια των ειδικών του Βρετανικού Μουσείου οι οποίοι γνώριζαν την σημασία της περιοχής την περίοδο των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Χάρη στις εικόνες της CIA ξεκίνησαν την έρευνα. Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν μάλιστα drones για να οριοθετήσουν την περιοχή μέσα στην οποία θα έκαναν την έρευνά τους.

2

Έτσι προέκυψαν τα αποτελέσματα που οδήγησαν στην αποκάλυψη της αρχαίας πόλης που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος.

 

 

 

 

3

http://www.thetoc.gr/best-of-internet/article/to-mustiko-tis-cia-gia-tin-poli-pou-idruse-o-megas-aleksandros

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.