«ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ… ΣΑΛΟΝΙΚΗ» της Μιμής Ντενίση
16/10/2019
Maluma Live: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις 2 μοναδικές εμφανίσεις του στην Ελλάδα
17/10/2019
Όλα

«Το αίμα που μαράθηκε» 18, 19 & 20 Οκτωβρίου στις 21:30 στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “Θεατρικό άσυλο”
Ο Άκης Δήμου, βασισμένος στο κορυφαίο έργο της ελληνικής πεζογραφίας «Η Κερένια Κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, μετέφερε με μεγάλη αγάπη στην θεατρική σκηνή, ένα έργο που πραγματεύεται τον έρωτα ανάμεσα στο δίπολο της ζωής και του θανάτου. «Το αίμα που μαράθηκε» είναι γραμμένο με τέτοια ονειρώδη ματιά και λυρισμό, που σε καλεί σχεδόν αυτόματα να ταξιδέψεις στον χρόνο, στην εποχή μιας άλλης Αθήνας.

Ο συγγραφέας γράφει… «Το αίμα που μαράθηκε είναι η «απλή και λυπητερή ιστορία» της βόλτας δυο κοριτσιών κι ενός αγοριού στον νυχτερινό κήπο μιας ζωής χωρίς άρωμα και χωρίς δόξα. Ακολουθώντας τα βήματα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, από τον ένα αιώνα στον επόμενο, από τη μια Αθήνα στην άλλη, προσπάθησα να μεταγράψω με όρους σκηνικούς κάτι από την αγωνία του ανθρώπου, περνώντας απ’ τον κόσμο, όλο απλώνει το χέρι του στις τριανταφυλλιές κι όλο απομακρύνεται, διωγμένος απ’ τα σύρματα του φράχτη. Δεκαεννιά σκηνές για το μάταιο μιας αγάπης. Κι ένα τραγούδι σαν πνιγμένο φιλί».
Με την συνδιοργάνωση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών

Χορηγοί παραγωγής: ecoΔΟΜΗΣΗ & AUTOSTOP
Είσοδος 4€Από το ΔΣ του ΣΦΓΤ ΚΑΒΑΛΑΣ
citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.