Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις σε μόλις πέντε ημέρες από τη ΔΕΘ-Helexpo

“ΟΤΑΝ Η MARYLIN MONROE ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ” ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ ΣΤΟ EL CONVENTO DEL ARTE
26/02/2019
9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ » Πρόσκληση νέων καλλιτεχνών
27/02/2019
Όλα

Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις

σε μόλις πέντε ημέρες από τη ΔΕΘ-Helexpo

 

Ξεκινούν δυναμικά Detrop-Oenos, Agrothessaly,

Athens International Jewellery Show και Furnidec/The Interior Show

 

Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις -Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα- διοργανώνει από αύριο Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα η ΔΕΘ-Helexpo, με τις «μηχανές» της εταιρείας να δουλεύουν στο «φουλ». Detrop-Oenos, Agrothessaly, Athens International Jewellery Show και Furnidec/The Interior Show διοργανώνονται παράλληλα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας, στο Metropolitan Expo και στο MEC Παιανίας αντίστοιχα.

 

Το «δίδυμο» των Detrop-Oenos (2-4 Μαρτίου) συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. Παρούσες στην έκθεση είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία, καθώς και από 25 άλλες χώρες και συγκεκριμένα από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ. Μάλιστα, ο αριθμός των προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.500.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες, παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Tastes Discovery Zone στο περίπτερο 13 και 15, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το Tastes Discovery Zone περιλαμβάνει το Tastes Discovery Area, τα Tastes Discovery Workshops και το Wine Pairing Discovery. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories.
  • To 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University-Business Conference UBC). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.
  • Οι επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers-Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων, οστεογλυπτικής,  κρεογλυπτικής, Dry Aged, γευστικές δοκιμές κα.
  • Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.
  • Ο Τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Το ΕΝΑ Channel στην Detrop σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και στο πλαίσιο του τηλεοπτικού Διαγωνισμού μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», θα δημιουργήσουν με την βοήθεια και τον συντονισμό του Executive Chef, Στέλιου Δίγκα, πολλές γαστρονομικές συγκινήσεις.

 

Από την 1η έως τις 4 Μαρτίου θα διοργανωθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo η 32η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, «Athens International Jewellery Show», η οποία αναπτύσσεται σε 12.000 τ.μ. και έχει συγκεντρώσει 250 άμεσους εκθέτες από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία και 161 έμμεσους από Ταϋλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ-Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Φιλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.

 

Επίσης στην Αθήνα, στο MEC Παιανίας, οι μεγαλύτεροι Έλληνες κατασκευαστές επίπλου, καθώς και όλος ο κόσμος της διακόσμησης, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση Furnidec/The Interior Show από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου. Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις και τα πλέον πρόσφατα νέα από τον χώρο του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης. Οικιακό και επαγγελματικό έπιπλο, διακόσμηση, interior και industrial design συναντώνται στην Furnidec/The Interior Show, την μακροβιότερη και πλέον εξειδικευμένη έκθεση του κλάδου. Η έκθεση φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος hosted buyers. Σταθερός στόχος της Furnidec/The Interior Show είναι η ολοκληρωμένη προβολή του «made in Greece» επίπλου, το οποίο ανταγωνίζεται με αξιώσεις τη διεθνή παραγωγή.

 

Τέλος, αύριο εγκαινιάζεται η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» στη Λάρισα, η οποία σπάει φέτος όλα τα ρεκόρ, έχοντας συγκεντρώσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές σε εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από κοινού με τον δήμο Λαρισαίων.

 

Η συνέντευξη Τύπου

Την ενεργητικότητα που επιδεικνύει η ΔΕΘ-Helexpo φανερώνει η παράλληλη διοργάνωση των τεσσάρων αυτών εκθέσεων, όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τάσος Τζήκας. «Είμαστε παρόντες στην αγορά, όπου έχουμε πλεονέκτημα» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των ποσοτικών αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εν λόγω διοργανώσεων.

 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε τη δυναμική των τεσσάρων εκθέσεων, που φέρνουν τον εθνικό εκθεσιακό φορέα στο επίκεντρο σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

 

Για την Athens International Jewellery Show μίλησε ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Πέτρος Καλπακίδης, σημειώνοντας πως στην έκθεση φιλοξενούνται ελληνικές δημιουργίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ξένο κόσμημα. Κάλεσε δε τους καταναλωτές να προτιμούν τα ελληνικά κοσμήματα στις αγορές τους.

 

Την πλήρη εγρήγορση των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες σε τέσσερα διαφορετικά εκθεσιακά κέντρα της χώρας για τις ανάγκες των τεσσάρων εκθέσεων τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, αναφερόμενος παράλληλα στην αναβάθμιση του εκθεσιακού προϊόντος σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Από την πλευρά της η project manager των Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά, τόνισε πως η φετινή έκθεση θα είναι η πιο ζωντανή των τελευταίων ετών, τόσο λόγω της παρουσίας επιχειρήσεων με καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα όσο και λόγω των πλούσιων παράλληλων εκδηλώσεων.

 

Ένα λιθαράκι στη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στη εκπαίδευση και την αγορά θα βάλει το 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University Business Conference-UBC), όπως ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Σαρμανιώτης. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.

Τέλος, η επικεφαλής της εταιρείας Chef Stories, κα Σύλβια-Ιωάννα Κουμεντάκη, που θα διοργανώσει τη θεματική ενότητα Tastes Discovery Zone στο πλαίσιο των Detrop-Oenos, έκανε λόγο για μια ολόκληρη γαστρονομική εμπειρία.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.