Droulias Brothers-Βαλάντης: Ακούστε την επανεκτέλεση του ”Ασανσέρ”
20/08/2016
Ελλάδα: Ψάχνουν για φοροφυγάδες σε Facebook και Instagram
21/08/2016
Όλα

Πόσο ταμπού είναι στις μέρες μας η απόκτηση ενός tattoo;

Τα tattoo είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μόδα στους νέους και πλέον αρκετοί επιλέγουν να ζωγραφίσουν μόνιμα το δέρμα τους με μια αγαπημένη φράση ή ένα ευφάνταστο και συμβολικό για εκείνους σχέδιο. Φαίνεται όμως πως το ταμπού απέναντι στα τατουάζ παραμένει ακόμη και στις μέρες μας.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “The Social Science Journal” παρουσιάζει τις συμπεριφορές και τις προλήψεις που περιβάλλουν τα τατουάζ σήμερα. Μερικά από τα ευρήματα των ερευνητών ήταν αρκετά αναμενόμενα. Για παράδειγμα, εάν τα μέλη της οικογένειας ή οι φίλοι έχουν τατουάζ, το άτομο είναι πολύ πιθανό να βλέπει τα τατουάζ ως κάτι φυσιολογικό και όχι ως κάτι ακραίο, οπότε μπορεί και να προχωρήσει στην απόκτηση ενός.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν όμως ότι όσο περισσότερα τατουάζ έχει κάποιος τόσο περισσότερο αισθάνεται ότι οι άλλοι τον κατακρίνουν. Όσο δυνατότερο είναι το αίσθημα αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει το άτομο αυτό να καλύψει τα τατουάζ μελλοντικά ή να επιλέξει να τα αφαιρέσει, διαδικασία ιδιαίτερα επώδυνη.
Πριν από μερικούς μήνες, μία ακόμη σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, έδειξε ότι αρκετοί μετανιώνουν την επιλογή ενός τατουάζ, κυρίως επειδή το σχέδιο που επέλεξαν παλιά δεν είχε τελικά κάποια ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς σε βάθος χρόνου. Ένας ενθουσιασμός του «χθες» που δεν τους αντιπροσώπευε πλέον ως άτομα και χαρακτήρες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι μεταξύ των επαγγελμάτων του μέλλοντος είναι και το Laser Tattoo Removal.
 
Νικόλαος Μπάρδης20/08/2016
http://www.protothema.gr/city-stories/article/600123/ta-tatouaz-simera/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.