Τα επόμενα βήματα για Μαρινάκη, Κυριακού, Καλογρίτσα και Αλαφούζο

Έτοιμος να μας κάνει ξανά εθνικά υπερήφανους είναι ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
02/09/2016
Εκλεισε το deal για τη διάσωση του Μαρινόπουλου – Τι λένε οι εταιρείες
03/09/2016
Όλα

Ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των τεσσάρων νικητών της προχθεσινής διαδικασίας είναι το επόμενο βήμα που οδηγεί στο τέλος του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια του ελέγχου της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των ποσών που διέθεσαν για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών οι πλειοδότες, προκειμένου από προσωρινοί υπερθεματιστές να εξελιχθούν σε οριστικούς. Η Επιτροπή έχει την υποχρέωση να παραδώσει το πόρισμά της εντός 30 ημερών. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί και την τελευταία -πιθανότατα- ελπίδα των επιλαχόντων, οι οποίοι ελπίζουν σε αποκλεισμό κάποιου εκ των προσωρινώς υπερθεματιστών προκειμένου να πάρουν τη θέση του.

Σε περίπτωση που οικονομική προσφορά οιουδήποτε εκ των προσωρινώς υπερθεματιστών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το «πόθεν έσχες» του, τη θέση του παίρνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον πίνακα επιλαχόντων, ενώ θα ακολουθήσει και πάλι έλεγχος «πόθεν έσχες». Αυτοί που καραδοκούν είναι κυρίως ο α’ επιλαχών, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ποντάρει και στα ασφαλιστικά μέτρα κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα. Για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, που είναι ο β’ επιλαχών, τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα, καθώς θα πρέπει να ελπίζει και σε δεύτερο αποκλεισμό κάποιου εκ των κ.κ. Αλαφούζου, Κυριακού.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου των «πόθεν έσχες» των πλειοδοτών, η Επιτροπή θα συντάξει πρακτικό με τους τελικούς πλειοδότες, το οποίο μόλις υπογραφεί θα σημάνει και την έναρξη της διαδικασίας τμηματικής καταβολής του τιμήματος από τους υπερθεματιστές. Το παράδοξο, αλλά απολύτως σύννομο με τους όρους της δημοπρασίας είναι ότι, όπως εξελίχθηκε ο διαγωνισμός, για το ίδιο αγαθό υπάρχουν επιλαχόντες οι οποίοι έμειναν χωρίς τηλεοπτική άδεια, αν και «χτύπησαν» με υψηλότερο ποσό από τους πλειοδότες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου κηρύχθηκε προσωρινώς υπερθεματιστής με 43,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλοι υποψήφιοι, όπως ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ή η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, έμειναν χωρίς άδεια, αν και έφτασαν να προσφέρουν -σε άλλο γύρο της δημοπρασίας- λίγο πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ.

Πότε θα καταβληθεί το τίμημα για την κάθε άδεια

Σύμφωνα με την ρύθμιση που εισήγαγε ο Νίκος Παππάς ορίζεται ότι το τίμημα για κάθε δημοπρατούμενη άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις, αντί εφάπαξ και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή που ισχύει σήμερα.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, η 2η και 3η δόση καταβάλλονται εντός 12 και 24 μηνών αντίστοιχα από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας.

http://www.parapolitika.gr/article/377508/ta-epomena-vimata-gia-marinaki-kyriakoy-kalogritsa-kai-alafoyzo

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.