Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα «Τ’ αστέρια κρατούν… έναν κόσμο δικό τους»

Ελένη Βαϊτσου: «Δεν είμαι διατεθειμένη να αλλάξω την συμπεριφορά μου για να γίνω προσιτή»
11/08/2016
Ρίο 2016: Τραυματισμός-σοκ στην άρση βαρών (Βίντεο)
11/08/2016
Όλα

Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα
«Τ’ αστέρια κρατούν… έναν κόσμο δικό τους»
 
Φρούριο Καβάλας
Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00
 
Δύο καλλιτέχνες που αγαπά πολύ το κοινό, μοιράζονται τη σκηνή με τη μαγεία της ποίησης και τα τραγούδια τους.
Δύο καλλιτέχνες που όπου βρεθούν αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις.
 
Η συναυλία ρεσιτάλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα με την σύμπραξη του σημαντικού νέου τραγουδιστή Γιώργου Φλωράκη θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης θα εκτελέσει το πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων με την σπουδαία ερμηνεύτρια.
 
Στη συναυλία -ρεσιτάλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στο Φρούριο της Καβάλας οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα συνολικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες στιγμές της καλλιτεχνικής τους πορείας.
Η εμπορική και η ποιοτική πλευρά των δυο αυτών ξεχωριστών καλλιτεχνών ταυτίζονται!
Τραγούδια υπερεπιτυχίες από αγαπημένες όσο και ιστορικές τηλεοπτικές σειρές που είναι μελοποιημένα ποιήματα («Σκάκι» του Αναγνωστάκη, «Τρέχει το νερό» του Γκάτσου, «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» του Γκάνα, το «Στάλσιμο» του Διονύση Καψάλη από τις «Μάγισσες της Σμύρνης» αλλά και τα τραγούδια του Γκάτσου ή του Ελύτη που είναι μερικές από τις μεγάλες τους επιτυχίες θα ακουστούν το βράδυ αυτό.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα παρουσιάσουν μέρος από το ανέκδοτο έργο του Δ. Παπαδημητρίου πάνω στο Γιώργο Σεφέρη «Ο Άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο του». Από το «Παντούμ», τη «Στροφή» και τη «Ρίμα» έως το «Κι όμως εκεί στην άλλη όχθη» μέχρι το «Θα σου πάρουν τον ίσκιο των δέντρων» ο συνθέτης θα εντάξει- τιμώντας τον θεματικό κύκλο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, έξι τραγούδια από τα δεκατέσσερα που έχει συνολικά μελοποιημένα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο νέος τραγουδιστής Γιώργος Φλωράκης με τον οποίο ο συνθέτης εκδίδει δίσκο (το φθινόπωρο) σε ποίηση Διονύση Καψάλη.
 
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με 15 διεθνή και ελληνικά βραβεία μουσικής, έχει χαρακτηριστεί ως ένας επάξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, έχοντας κάποιους από τους σημαντικότερους δίσκους της τελευταίας 30ετίας. Έχει μελοποιήσει τους μεγάλους μας Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, αποσπώντας δεκάδες βραβεία και ξεχωρίζοντας στο κοινό.
 
Η Φωτεινή Δάρρα είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνης με πορεία στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σύγχρονη μούσα πολλών μεγάλων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική ερμηνεύτρια του Νίκου Μαμαγκάκη κ.α
Αναγνωρισμένη δημόσια από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας σε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων της.
 
Μια συναυλία που ισορροπεί την ποιότητα της δημιουργίας με τη διασκέδαση της ζωντανής ακρόασης.
 
Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα
«Τ’ αστέρια κρατούν… έναν κόσμο δικό τους»
Φρούριο Καβάλας
Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00
 
Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.
 
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € προπώληση, 15 € ταμείο
 
Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Φρουρίου Καβάλας από τις 19:00 το απόγευμα.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.