«ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ»! Τα αρχαία ελληνικά και στο Facebook

Έρχεται η Δικαστική Οικονομική Αστυνομία
05/11/2016
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου VS Γιώργος Λιάγκας-Η απόφαση του δικαστηρίου για την πολυσυζητημένη διαμάχη τους
06/11/2016
Όλα

Αυτό το μυστικό του facebook σίγουρα δεν το ξέρουν πολλοί.

Εδώ μπορεί οι κύριοι της κυβερνήσεως να λένε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι «νεκρά» και ότι δεν χρειάζεται να διδάσκονται ως πρώτη προτεραιότητα στην εκπαίδευση και στα σχολεία, κάποιοι άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν αντίθετη άποψη. Όπως παραδείγματος χάρη αμερικανικός κολοσσός Facebook.

Συγκεκριμένα ο «γίγαντας» των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στο διαδίκτυο, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν ως γλώσσα την… αρχαία ελληνική! Απλά πηγαίνεις στις ρυθμίσεις, μετά στη γλώσσα και αντί για τα απλά Ελληνικά, επιλέγεις τα αρχαία Ελληνικά.

Αμέσως θα δεις αρκετές διαφορές, όπως «Σχόλιον γράφειν» αν θές να γράψεις κάτι, η «Μεταβάλλειν» αν θέλεις να… μεταβάλεις (αλλάξεις)κάτι! Η αρχική σελίδα αναφέρεται ως »Οίκος», ενώ οι »Εκδηλώσεις» είναι σαν: «Ω γέγοναι»! Τέλος, οι ειδοποιήσεις… «μεταμορφώνονται» σε » Διαγγελίαι».

files

Έχει κάποιες ατέλειες βέβαια, αλλά το σημαντικό είναι ότι το facebook διαθέτει την αρχαία ελληνική και δεν την θεωρεί νεκρή γλώσσα.

«ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ»! Τα αρχαία ελληνικά και στο Facebook

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.