Συνέδεσαν για πρώτη φορά ανθρώπινο εγκέφαλο στο Internet (vid)

Σφάζονται η Μελάνια και η Ιβάνα Τραμπ για το ποια είναι η Πρώτη Κυρία
10/10/2017
Προβλήματα με το Facebook σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ – «Σέρνεται» και το Instagram
12/10/2017
Όλα

 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wits στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής συνέδεσαν ανθρώπινο εγκέφαλο με το Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο.
Το εγχείρημα που ονομάζεται «Brainternet» στριμάρει εγκεφαλικά στο Internet. Στην πραγματικότητα μετατρέπει τον εγκέφαλο σε ειδικό κόμβο που ονομάζεται Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT) του Παγκόσμιου Ιστού.

Ο όρος Ίντερνετ των Πραγμάτων περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές και τεχνολογίες που συνδέουν μέσω αισθητήρων αντικείμενα της καθημερινότητάς μας με ένα δίκτυο υπολογιστών. Έτσι, τα αντικείμενα αυτά μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα, να μας δίνουν πληροφορίες, να φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνησή μας, την υγεία μας κ.ά. Κάτι σαν αυτό που παρουσιάστηκε στην ταινία Matrix με το περιβάλλον μας να μας αντιλαμβάνεται ως ψηφιακές οντότητες.

Το Brainternet, όπως ονομάζεται, συλλέγει με μία συσκευή Emotiv τα εγκεφαλικά κύματα EEG. Ακολούθως τα μεταβιβάζει σε έναν υπολογιστή Raspberry Pi, ο οποίος εμφανίζει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών, όπου οι επιστήμονες παρακολουθούν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

«Το Brainternet αποτελεί μια νέα κατάκτηση στον χώρο των συστημάτων διασύνδεσης εγκεφάλου με υπολογιστή. Καθώς υπάρχει έλλειψη εύκολα κατανοητών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και επεξεργάζεται τις πληροφορίες, το Brainternet επιδιώκει να απλοποιήσει αυτές τις πληροφορίες. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας καθώς και με την παροχή κάποιας διαδραστικότητας», εξηγεί ο Άνταμ Παντανόβιτς, λέκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής του πανεπιστημίου Wits και επικεφαλής της έρευνας. Στο μέλλον θα μπορούμε να μεταφέρουμε πληροφορίες από και προς τον εγκέφαλο μέσω Internet, πρόσθεσε ο ίδιος.

[mom_video type=”youtube” id=”LSdN–axYbA” width=”100%” height=”350″]

 

https://www.reader.gr/news/ygeia/synedesan-gia-proti-fora-anthropino-egkefalo-sto-internet-vid

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.