Στα χέρια της ΕΛΑΣ τα πρώτα στοιχεία για τους δύο δολοφόνους

Μήνες δεν έχουν μιλήσει Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον
13/10/2017
ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ BEST OF ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
13/10/2017
Όλα

Την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

|

Την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ενώ έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Yπενθυμίζεται ότι οι δύο δολοφόνοι, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, φέρεται να έφθασαν στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιείου 154 στη Νεάπολη Εξαρχείων, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης και ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο συνεργάτης του, τους ζήτησε να περιμένουν και ενημέρωσε τον 52χρονο ποινικολόγο για την έλευσή τους. Περίπου μισή ώρα αργότερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε τους «πελάτες» στην αίθουσα των συσκέψεων, παρουσία του 32χρονου συνεργάτη του.

Εκεί συνομίλησαν μαζί του για πάνω από 15 λεπτά, έχοντας πρώτα ζητήσει την αποχώρηση του συνεργάτη του δικηγόρου προκειμένου να συζητήσουν κατ’ ιδίαν μαζί του για «προσωπικά ζητήματα» που τους είχαν φέρει εκεί. Πράγματι ο 32χρονος βγήκε έξω.

Μετά από περίπου δύο λεπτά, στις 19:10 ακούστηκε πυροβολισμός, με τους δράστες να εξαφανίζονται πριν ο συνεργάτης του θύματος κατευθυνθεί εκεί. Όταν έφθασε αντίκρισε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία.

Παρότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη νεκροψία-νεκροτομή, οι πρώτες πληροφορίες από την ιατροδικαστική έρευνα αναφέρουν ότι το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν μικρού διαμετρήματος, ενώ η εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε από απόσταση ενάμιση μέτρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σφαίρα πρέπει τρύπησε τον δεξί πνεύμονα και την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Κλιμάκια στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έφθασαν στο δικηγορικό γραφείο, μαζί με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που αρχικά επεδίωκαν να διαπιστώσουν αν η δολοφονική ενέργεια μπορεί να είχε τρομοκρατικές διαστάσεις, κάτι που φαίνεται να αποκλείστηκε από τα πρώτα στάδια των ερευνών. Γι αυτό απομακρύνθηκαν από το πεδίο των ερευνών και παρακολουθούσαν διακριτικά την εξέλιξή τους.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερευνούσαν εξονυχιστικά τον χώρο προς αναζήτηση τυχόν γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων των δραστών, που σίγουρα φαίνεται να έχουν αφήσει, αλλά ενδεχομένως και δεν τους ενδιάφερε το αντίθετο. Η σορός του άτυχου δικηγόρου, αρκετή ώρα αργότερα, μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου σήμερα ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια θα προβεί στην νεκροψία νεκροτομή του.

Τα σενάρια για τους δράστες

Ενοικιαζόμενους «ταξιδιώτες» εκτελεστές που υλοποίησαν συμβόλαιο θανάτου ή «αδιάφορους» εκδικητές βλέπουν υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πίσω από τη δολοφονία.

Οι αστυνομικές εκτιμήσεις για τους ηθικούς αυτουργούς κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση, που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Η άνεση με την οποία κινήθηκαν οι δύο δράστες, οι πυροβολισμοί σε στήθος και κεφάλι, αναδεικνύουν επαγγελματισμό, ενώ το ακάλυπτο της εμφάνισής τους, τα σπαστά ελληνικά, η αδιαφορία της ύπαρξης αυτόπτη μάρτυρα και καμερών ασφαλείας που ενδεχομένως τους έχουν καταγράψει, κάνει τους αστυνομικούς που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση, να εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφόνους του εξωτερικού, οι οποίοι άμεσα θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

 

 
citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.