Στα 500 ευρώ το πρόστιμο για μη έκδοση απόδειξης

Ο Απόστολος Γκλέτσος έγινε… εργάτης
19/07/2016
"Έφυγε" από τη ζωή ο δημιουργός του "Pretty woman"
20/07/2016
Όλα

Αυστηρό καθίσταται εκ νέου το ποινολόγιο της εφορίας για μη έκδοση αποδείξεων μετά τη μεγάλη φοροδιαφυγή που διαπιστώνεται στον συγκεκριμένο τομέα.
Έτσι, επανέρχονται οι αυστηρές κυρώσεις. Τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στα καπνικά προϊόντα επαναφέρει τις διατάξεις του κώδικα φορολογικών διαδικασιών για καθεμία απόδειξη που διαπιστώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί, προσαρμοσμένες όμως σε πιο λογικά επίπεδα.

Οι διατάξεις αυτές προέβλεπαν συγκεκριμένα την επιβολή προστίμου 250 ευρώ για καθεμία μη εκδοθείσα απόδειξη σε περίπτωση που ο παραβάτης τηρούσε απλογραφικά βιβλία ή προστίμου 500 ευρώ για καθεμία μη εκδοθείσα απόδειξη σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας τηρούσε διπλογραφικά βιβλία.
Τα ποσά αναμένεται να αναπροσαρμοστούν στα 100 – 150 ευρώ για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και στα 250 – 300 ευρώ για τις εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία.
Με βάση τον κώδικα, σε περίπτωση που η αποκρυβείσα αξία συναλλαγής υπερέβαινε τα 5.000 ευρώ επιβαλλόταν πρόστιμο ίσο με το 40% της αξίας αυτής.
Τα πρόστιμα αυτά καταργήθηκαν από τα μέσα Οκτωβρίου του 2015, με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του ν. 4337/2015.
Με την τροπολογία θα προβλέπεται ότι όλα αυτά τα πρόστιμα επανέρχονται σε ισχύ πιθανότατα από τον Αύγουστο προσαρμοσμένα ανάλογα και για τις μεγάλης αξίας μη εκδοθείσες αποδείξεις.
Τη διόρθωση του λάθους αυτού, που έχει εκτοξεύσει τη φοροδιαφυγή στα πλέον τουριστικά νησιά του Αιγαίου πάνω από το 50%, είχε ανακοινώσει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
 
http://www.zougla.gr/money/article/sta-500-evro-to-prostimo-gia-mi-ekdosi-apodiksis

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.